Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Märtha Louise:

Forsvarer kjæresten

- Man trenger da for all del ikke være enig med ham, skriver Märtha Louise på Instagram.

KRITIKK: Det har ikke manglet på meninger rundt den selverklærte sjamanen Durek Verretts nye bok. Nå forsvarer prinsesse Märtha Louise kjæresten. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Det har ikke manglet på meninger rundt den selverklærte sjamanen Durek Verretts nye bok. Nå forsvarer prinsesse Märtha Louise kjæresten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag lanserte Durek Verrett (44) boka «Spirit Hacking: Shamanic keys to reclaim your personal power, transform yourself and light up the world». Som tittelen tilsier, er målet med boka å gi leserne «nøkler» som kan bidra til å hjelpe dem å finne tilbake sin personlige kraft, forvandle seg selv og lyse opp verden.

Boka har uten tvil vekket mye oppmerksomhet de siste dagene, og ikke alt har vært av den positive sorten. Blant annet trillet Dagbladets anmelder en ener på terningen og beskrev det hele som «gal manns tale». En rekke fagfolk har også slått ned på innholdet i boka, da Verrett blant annet hevder at det er ånder som forårsaker kjønnssykdommer.

Nå slår prinsesse Märtha Louise tilbake mot all kritikken mot kjæresten på sin Instagram-profil.

«Så stolt av jobben du har gjort, min kjære», skriver hun til et bilde der hun holder opp Durek Verretts nye bok.

Forsvarer kjæresten

I kommentarfeltet under bildet er det flere som er negative til at Norges prinsesse fremmer den selverklærte sjamanens metoder. Flere er også kritiske til innholdet i boka. Nå har Märtha Louise tatt til motmæle, og i kommentarfeltet skriver hun dette:

«Man trenger da for all del ikke være enig med ham! Han har bare sitt syn som han deler og som berører oss til å ta nye eller samme ståsted som tidligere. Men viktig å bli utfordret på våre faste meninger mener jeg. Jeg elsker å utvikle meg og vokse. Og er glad for de som kan utfordre meg til vekst».

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Se hele videoen på Youtube. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

48-åringen har også tatt seg tid til å svare på flere av de kritiske spørsmålene i kommentarfeltet, og reagerer blant annet på at en følger sier at Verrett er en bløffmaker. Der går hun også ut mot pressedekningen rundt kjæresten.

«Hvordan vet du det? Har du fulgt med på podkastene hans og hørt hva han har å si, eller dømmer du ut fra halvsannheter i media?», svarer hun på ovennevnte kommentar.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

«Dårlig bordskikk»

Til tross for at mange er kritiske i kommentarfeltet, er det også flere som tar Märtha Louise og Verrett i forsvar. Under flere kommentarer har det utviklet seg diskusjoner mellom følgerne, og det flommer også over av følgere som gleder seg til boka.

Enkelte har samtidig påpekt hvordan det er helt frivillig å følge prinsesse Märtha Louise på Instagram. Blant andre har forfatter Unni Lindell (62) lagt igjen en kommentar om at flere av kommentarene vitner om «dårlig bordskikk». 48-åringen sier seg enig:

«Word! Helt enig. Det er bare å ikke følge meg mer. Og les boka i sammenheng før man dømmer. Takk», skriver Märtha Louise.

Boka som kom ut denne uka er på engelsk, mens en norsk oversettelse er ventet i midten av november.

Dagbladet har forsøkt å kontakte prinsessens talsperson, Carina Scheele Carlsen, foreløpig uten hell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media