Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»:

Forsvarer matbråk etter tv-exit: - Dummeste jeg har hørt

Lene Elise Bergum (46) fikk aldri vite at de andre deltakerne hadde tatt henne på fersken. Nå får hun refs av Frank Løke.

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Vi... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Å påstå at jeg hadde gjemt vekk mat flere uker i strekk, er direkte feil, forteller Lene Elise Bergum (46) til Dagbladet.

Det var først etter «Farmen»-oppholdet at den tidligere skuespilleren forsto hva som egentlig hadde foregått på tv-gården i løpet av hennes siste innspillingsdøgn. Realityeventyret endte brått etter tvekamptap mot «Jakten»-kjendis Inga Berit Lein (36) i kveldens episode - én uke før finaledagen.

Etter å ha sett exit-episoden i sin helhet, skulle Bergum mer enn gjerne ønske at hun hadde fått komme tilbake til gården.

NÅDDE IKKE OPP: Lene Elise Bergum måtte omsider se seg slått av Inga Berit Lein i kveldens tvekamp, der saging sto på programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Lene Elise Bergum måtte omsider se seg slått av Inga Berit Lein i kveldens tvekamp, der saging sto på programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Syndebukk

- Jeg fikk ikke mulighet til å forklare hvorfor jeg hadde gjemt unna mat, men ble i stedet stemplet som syndebukk. Jeg ante ikke at andre hadde funnet det hemmelige matlageret, da jeg forlot gården. Min plan gikk i vasken, forklarer hun.

  • Lene Elise Bergum er gjest i vår «Farmen»-nachspiel-sending denne helga, se video øverst i saken for hennes første reaksjoner etter tv-exiten (og Frank Løkes noe spydige hilsen til Lene).

Vi spoler litt tilbake i kveldens program: Inga Berit Lein har allerede blitt utpekt til førstekjempe, og velger Lene Elise Bergum til kampmotstander. Mens de to «Farmen»-damene oppholder seg i hver sin respektive kjempehytte, i kjent tvekamp-oppladningsstil, finner de resterende deltakerne et hemmelig matlager på gårdskjøkkenet.

Det blir meget dårlig mottatt.

Deltakerne, med en pottesur Frank Løke (37) i spissen, resonnerer seg fram til at det er nettopp kvinnene i hyttene som har lagt vekk matvarer - deriblant sukker, mel, prim, fenalår og smør - i et låst skap. De bestemmer seg for å holde tett om funnene inntil én av damene kommer tilbake, for deretter å konfrontere vedkommende.

SJOKKERTE: De gjenværende deltakerne på tv-gården får hakeslepp når de oppdager det hemmelige matskapet. Foto: TV 2
SJOKKERTE: De gjenværende deltakerne på tv-gården får hakeslepp når de oppdager det hemmelige matskapet. Foto: TV 2 Vis mer

Ville være rampete

- Den konfrontasjonen hadde jeg tatt på strak arm. Jeg hadde fortalt sannheten, og stått for det jeg hadde gjort. Det hadde trolig ikke blitt en stillferdig affære, men god tv, om ikke annet, humrer Bergum.

I stedet er det Inga Berit Lein som får skyllebøtta. Trønderen kryper delvis (og gråtkvalt) til korset, men legger mesteparten av skylda på Bergum, som på dette tidspunktet er tilbake i 2018.

- Jeg synes det er litt besynderlig at en voksen dame ikke klarer å fortelle at hun hadde en finger med i spillet. Vi gjemte mat begge to, men hadde for eksempel ingenting med melet å gjøre. På tv ser det ut som jeg, og bare jeg, har holdt på med dette systematisk i flere uker. Sannheten er at jeg la vekk noen matvarer dagen før tvekampen. Aldri før, påpeker Bergum.

- Hvorfor gjemte dere mat i utgangspunktet?

- Jeg var veldig klar for å havne i kamp denne uka, og hadde lyst til å være litt rampete den siste tida. I tillegg ville jeg at de andre, inkludert meg selv hvis jeg kom tilbake, skulle kjenne litt mer på følelsen av sult. Det er en del av kampen for tilværelsen, konstaterer «Hotel Cæsar»-profilen, som understreker at hun ikke angrer på handlingen.

- Skittent samarbeid

Bergum ønsket også å gi endurofører Pål Anders Ullevålseter (49) en fordel i konkurransen. Før tvekampen, mens Ullevålseter besøker Bergum på kjempehytta, gir hun ham nøkkelen til matskapet.

Det Bergum derimot ikke vet er at Ullevålseter allerede kjenner til det hemmelige matlageret, og spiller med når Bergum overleverer nøkkelen.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Rø... Vis mer

Både han og Frank Løke gir ettertrykkelig uttrykk for at matsituasjonen burde vært unngått. Sistnevnte kjøper overhodet ikke Bergums forklaring.

- Å påstå at hun ikke hadde gjort dette i flere uker, er det dummeste jeg har hørt. Jeg driter i hvem som gjemte hva, dette var ikke noe annet enn et skittent samarbeid. De stjal fra felleskapet begge to. Jeg var sjukt forbanna, meddeler Løke overfor Dagbladet.

- Har ikke forståelse

Lene Elise Bergum står fast ved sin forklaring, og forteller at hun synes det er leit at Løke tror noe annet.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra Inga Berit Lein. På tampen av kveldens «Farmen»-program erkjenner tv-bonden at hun har «deltatt på noe hun kanskje ikke har forstått konsekvensene av».

BRYTER UT I TÅRER: Inga Berit Lein bryter sammen når de andre deltakerne konfronterer henne med matjukset. Foto: Tv 2
BRYTER UT I TÅRER: Inga Berit Lein bryter sammen når de andre deltakerne konfronterer henne med matjukset. Foto: Tv 2 Vis mer

- Jeg tror ikke de andre har forståelse for det jeg har gjort, de bare aksepterer det som fakta og går videre til finaleuka med blanke ark, sier Lein.

En noe turbulent «Farmen»-avslutning til tross, Bergum oppsummerer tv-oppholdet som en «ekstremt positiv opplevelse».

- Det var knallhard jobbing, men utrolig gøy og lærerikt. Det å slippe støy og forstyrrelser utenfra, og bare jobbe sammen i en gruppe for å få mat på bordet, er veldig befriende - og noe alle burde oppleve. I dag glemmer vi altfor ofte å snakke sammen, og ha de gode dialogene, sier hun.

Med Bergum ute av gården er følgende kjendisfjes klare for finaleuka: Inga Berit Lein, Frank Løke, Stian Sandø, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Maiken Wahlstrøm Nilssen, Martine Ek Hagen og Pål Anders Ullevålseter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!