SLÅR TILBAKE: Hertuginne Meghans far, tabloidyndlingen Thomas Markle (73), stilte nylig i et langt tv-intervju i Storbritannia. Foto: Wenn / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Hertuginne Meghans far, tabloidyndlingen Thomas Markle (73), stilte nylig i et langt tv-intervju i Storbritannia. Foto: Wenn / NTB ScanpixVis mer

Thomas Markle:

Forsvarer Meghan etter diva-påstander: - Skjønner ikke hvor det kommer fra

Hertuginnens far i nok et tv-intervju.

Amerikanske Thomas Markle (73) har nærmest gjort sport i å servere presseoppslag etter at datteren, tidligere Hollywood-skuespiller Meghan Markle (37), giftet seg med britenes prins Harry (34) i mai.

Mandag dukket 73-åringen opp i nok et intervju, denne gang i en direktesendt videosamtale med tv-profilene Piers Morgan (53) og Susanna Reid (48), til frokostprogrammet «Good Morning Britain».

Akkurat som i tidligere intervjuer var Markle flink til å påpeke at han føler seg «frosset ut» av det britiske kongehuset og dattera, som han hevder ikke har tatt kontakt med ham siden bryllupet.

Primadonna-spekulasjoner

Underveis i det nesten én time lange intervjuet tok Markle seg også tid til å snakke om andre skriverier tilknyttet den gravide hertuginnen.

De siste ukene har det nemlig dukket opp en rekke særs spekulerende beskyldinger mot 37-åringen, som - tro det eller ei - ikke kommer fra hennes smått fornærmede og skravlesyke familiemedlemmer.

KONFLIKT: Prins Harrys kone har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Her sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og at hun håpet å bli invitert i bryllupet hennes (noe som ikke skjedde). Video: Expressen Vis mer Vis mer Vis mer

Det skal derimot være snakk om Meghans oppførsel som nytt, kongelig medlem, der hun i den kulørte delen av media har fått på seg beskrivelser som både «uhøflig» og «selvsentrert». Parallelt med dette har det også blitt fyrt godt opp under isfrontpåstander mellom Meghan og svigerinnen Kate, etter nyheten om at hertugparene flytter lenger fra hverandre.

Piers Morgan har selv bidratt til å sette Meghan i et dårlig lys, da han tidligere denne måneden gikk til angrep mot henne i en kraftig tirade. Morgan anklaget blant annet hertuginnen, omtalt som sin tidligere venninne, for å utnytte andre personer i håp om å oppnå høyere sosial status. Han kommenterte videre at han ikke er overrasket over ryktene om misnøye innad i kongefamilien.

- Ligger i hennes natur

Ansikt til ansikt med Piers Morgan slår Thomas Markle hardt tilbake mot beskyldningene om datteras væremåte.

- Det er karaktertrekk jeg ikke kjenner igjen, og jeg skjønner ikke hvor det kommer fra. Meghan har alltid vært høflig mot alle, sier han, ifølge E!, og fortsetter:

- Hun har riktignok alltid vært ei jente som liker å ha kontroll - det ligger i hennes natur. Men ikke på den måten hun framstilles, det er reinspikka tull.

I hvilken grad Piers' utspill var humoristisk ment er fortsatt uklart. Morgan er nemlig kjent for å slenge om seg med brannfakler: I november fyrte han opp Ariana Grande, i januar endte et intervju med Caitlyn Jenner opp i full krangel og i 1998 omtalte han en ung David Beckham som «en idiotisk gutt».

Men i stedet for å unnskylde seg, eller å understreke at det var ment med en humoristisk undertone, har han supplert utspillet med en kronikk som ble publisert i Daily News og en rekke Twitter-meldinger.

FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi gjerne høre fra deg

Verken Meghan, Harry eller noen andre tilknyttet det britiske kongehuset har kommentert Piers' påstander eller Thomas Markles' uttalelser. Det har de for øvrig aldri gjort tidligere, heller.

Det skal nemlig godt gjøres å få kongelige, særlig i Storbritannia, til å kommentere oppslag om dem i tabloidmedia. Hva som i disse tilfellene foregår på bakrommet i det britiske kongehuset, er det riktignok få som vet.

- Meghan har nok fått klare råd fra kongehusets pr-rådgivere om hvordan hun skal håndtere de friske uttalelsene fra familiemedlemmene, og det innebærer dessverre å holde munn, har Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, tidligere fortalt.

I mellomtida fortsetter altså Thomas Markle å henvende seg til dattera via media. I intervjuet med «Good Morning Britain» skal 73-åringen attpåtil ha holdt en slags appell til Meghan, der han vendte blikket mot kamera og sa:

«Jeg elsker deg så høyt. Du er dattera mi og jeg vil gjerne høre fra deg. Uansett hva slags uoverensstemmelser vi har, klarer vi alltids å finne ut av det. Vi er jo familie».

ENGLAND: Prinsesse Eugenie av England gifter seg med Jack Brooksbank på Windsor Castle i dag. Her ankommer hennes noe mer kjente fettere, prins William og Harry, med prinsesse Kate og hertuginne Meghan. Video: AP Vis mer