Kevin Spacey:

Forsvarer reagerer:
- Saken bør forkastes

Skuespillerens forsvarer går hardt ut.

KOMPLISERT: Tv- og filmstjernen Kevin Spacey (59) deltok ikke i rettsmøtet mandag. Advokaten hans kaller saken for «kompromittert». Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix
KOMPLISERT: Tv- og filmstjernen Kevin Spacey (59) deltok ikke i rettsmøtet mandag. Advokaten hans kaller saken for «kompromittert». Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpixVis mer

Påtalemyndigheten som har tiltalt Kevin Spacey for overgrep, led et stort nederlag mandag da fornærmede avbrøt sin forklaring i retten.

Mannen har tidligere hevdet at han har videoopptak av overgrepet, som skal ha funnet sted på ferieøya Nantucket i 2016 da mannen var 18 år. Da Spaceys forsvarere ba om å få undersøke videoklippene, forsvant mobiltelefonen sporløst.

En politibetjent som innhentet informasjon fra telefonen, sier at han seinere returnerte den til mannens familie. Dette benekter familien.

ERSTATTET: I november ble det kjent at Kevin Spacey klippes ut fra den nye filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Nå er den nye traileren klar. Vis mer

I retten ble fornærmede utsatt for en utspørring, men han nektet for å ha slettet relevant info fra telefonen.

Da han ble gjort oppmerksom på at det å manipulere informasjon i telefonen kan føre til tiltale, benyttet han seg av retten til å ikke forklare seg om forhold som kan inkriminere ham selv.

Mannens mor erkjenner at hun har slettet potensielt ydmykende bilder fra telefonen, men nekter for at hun slettet info som er relevant for straffesaken mot Spacey.

Skuespillerens forsvarer, advokat Alan Jackson, mener imidlertid at familien har slettet info som peker mot samtykke mellom mannen og Spacey.

- Hele saken er kompromittert. Den bør forkastes så fort som mulig, sier Jackson.

Påtalemyndigheten ba om ei uke til å vurdere sitt neste steg i saken.

Forrige uke ble det kjent at mannen som anklager Spacey, droppet et sivilt søksmål mot skuespilleren. En begrunnelse ble aldri gjort kjent.

(NTB)