<strong>ÅPNER OPP:</strong> Lindsay Lohan fikk massiv kritikk etter å ha forsvart Harvey Weinstein etter de angivelige overgrepene han skal ha utført. Nå trekker hun fram sine egne anklager om overgrep. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix
ÅPNER OPP: Lindsay Lohan fikk massiv kritikk etter å ha forsvart Harvey Weinstein etter de angivelige overgrepene han skal ha utført. Nå trekker hun fram sine egne anklager om overgrep. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Lindsay Lohan:

Forsvarte Weinstein. Nå trekker hun fram sine egne overgrepsanklager

Hollywood-stjerna mener at ingen sto opp for henne da hun selv ble mishandlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lindsay Lohan (31) har de siste åra fått oppmerksomhet for en rekke ting som på ingen måte er tilknyttet hennes karriere som skuespiller. Saker om trøbbel, konvertering, tyrkisk politikk og rehab har hopet seg opp for skuespilleren, som på 2000-tallet gjorde seg bemerket i flere komedier.

I starten av oktober var Lohan ute og forsvarte overgrepsanklagede Harvey Weinstein, som følge av at over 40 forskjellige kvinner i eller med tilknytning til underholdningsbransjen har anklaget ham for alt fra trakassering til voldtekt.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

- Det som skjer nå er ikke riktig. Han [Harvey] har aldri gjort meg noe, og vi har laget mange filmer sammen. Jeg synes alle skal stoppe, for dette er feil. Gjør noe, uttalte hun den gang fra Dubai.

Kryptisk

På sosiale medier ble filmstjerna i etterkant utskjelt for utspillet, og hun har forholdt seg stille rundt tematikken siden da. Nå har «Mean Girls»-stjerna valgt å starte nok en diskusjon om overgrep, denne gangen stikk i strid med sine tidligere synspunkter.

Nå angriper hun nemlig bransjen og fansen, for at ingen var der for henne da hun angivelig ble utsatt for overgrep. Hun benytter også anledningen til å slå tilbake mot kritikerne.

Det er Huffington Post som omtaler saken. I et innlegg på Instagram, tilhørende et bilde fra filmen «Foreldrefellen» - et innlegg som Lohan seinere har redigert - går hun rett på sak.

«Uansett hva folk sier, så er jeg for makt til kvinner, men som om de fleste kvinnene i USA brydde seg da jeg ble mishandlet av min eksforlovede ...», skriver hun i innlegget.

Lohan var tidligere forlovet med den russiske millionæren Egor Tarabasov. Hun har hevdet at han prøvde å drepe henne, og at vold var et stort problem under hele forholdet. Russeren har selv hevdet at Lohan bare forsøkte å sverte ham, ifølge E! News.

«Ingen sto opp for meg mens han mishandlet meg», skriver Lohan.

Hun forklarer videre at når alt kommer til stykket, så er vi alle mennesker som tar våre egne valg. Hun avslutter innlegget med å skrive at man ikke bør skylde på noen for handlingene de begår, siden «karma alltid vil gjøre opp for seg».

Innlegget inneholder flere feministiske emneknagger, deriblant «#womensrights» og «#bestrong». Hun har imidlertid kortet ned meldingen noe i ettertid, men ordlyden er den samme og omhandler at hun mener ingen sto opp for henne.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

Forlater ektemannen

Lindsay Lohans støtteerklæringer kom samtidig som Weinsteins kone gjennom ti år, designeren Georgina Chapman (41), annonserte at hun velger å gå fra ektemannen som følge av anklagene.

Hvorvidt Lohan hadde registrert skilsmissenyheten da hun på Instagram valgte å uttale at «Georgina burde virkelig stå ved ektemannens side gjennom stormen», vites ikke.

I lys av 31-åringens noe uheldige uttalelser om Weinstein kom nettstedet Junkee med en bønn til offentligheten, i Lohans favør.

- Selv om Lindsay Lohans sympatierklæring er syltynn og ekstremt misforstått, og uttalelsene om Georgina Chapman ikke er hyggelige, må man huske at Lohan har en historie med rusproblemer. Et kollektivt angrep mot henne er verken smart eller særlig empatisk, skrev nettstedet.

Lohan har vært åpen om rusmisbruk tidligere i karrieren, men har i løpet av de siste åra gitt uttrykk for at hun har fått et nytt og sunnere liv.

Mektig filmselskap

Harvey Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, fikk sparken i filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein etter at New York Times´ avsløringer kom til overflaten i starten av oktober.

Det Walt Disney-eide filmselskapet, som har navnet Miramax, har produsert en rekke kjente filmer som «Kill Bill», «Scary Movie», «The Aviator», «Sjokolade» og «Pulp Fiction».

Selv har Weinstein avvist alle anklager mot ham.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, har Sallie Hofmeister, produsentens talskvinne, uttalt til The New Yorker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer