Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen:

Fortalte ikke prinsesse Ragnhild om diagnosen: - Vi så i øynene at livet var slutt

Erling Lorentzen snakker om tapet av kona. 

GIFT I NESTEN 60 ÅR: Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen giftet seg i 1953, og holdt sammen hele veien. I 2012 døde prinsessa etter et kort tids sykeleie. Bildet er fra parets bryllup. Foto: NTB scanpix 
GIFT I NESTEN 60 ÅR: Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen giftet seg i 1953, og holdt sammen hele veien. I 2012 døde prinsessa etter et kort tids sykeleie. Bildet er fra parets bryllup. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skipsreder og krigsveteran Erling Lorentzen (93) er i disse dager aktuell i den nye biografien «Erling Lorentzen - Vilje og motstand», som er skrevet av Stig Arild Pettersen.

Der har 93-åringen selv fortalt om hvordan livet var på 40-tallet under krigen, og om den viktige motstandskampen han og kameratene bidro med.

I forbindelse med lanseringen, har Lorentzen latt seg intervjue av VG Helg. Det er derimot ikke bare krig boka fokuserer på. 93-åringen var nemlig gift med prinsesse Ragnhild fram til hun døde i 2012.

I intervjuet avslører veteranen flere ting om parets forhold. Foruten å ta opp hvor vanskelig det var å få støtte fra Ragnhilds foreldre, kong Olav V og kronprinsesse Märtha, forteller han om hvordan den siste tida sammen med hans livs store kjærlighet var.

Fikk ikke vite om diagnosen

Høsten 2012 falt prinsesse Ragnhild og brakk lårhalsen. Da var hun 82 år gammel, og et slikt fall kan medføre store problemer for helsa når man er så gammel.

Det var likevel det de fant ut av på sykehuset, der hun ble bragt i forbindelse med fallet, som var verst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer