Peter Jöback i «Stjärnona på slottet»:

Fortalte om seksuelle overgrep på TV: - Jeg ble sjokkert

Den svenske artistens tøffe historie rørte til tårer.

DRAMATISK: Den svenske artisten Peter Jöback bryter sammen når han i «Stjärnona på slottet» forteller om seksuelle overgrep han skal ha blitt utsatt for som tenåring. Foto: SVT
DRAMATISK: Den svenske artisten Peter Jöback bryter sammen når han i «Stjärnona på slottet» forteller om seksuelle overgrep han skal ha blitt utsatt for som tenåring. Foto: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I romjula var den svenske artisten Peter Jöback (46) å se i SVT-programmet «Stjärnona på slottet». Der valgte han å avsløre en over 30 år gammel hemmelighet:

Som 13-åring, da Jöback jobbet som barneskuespiller på et teater, skal han ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av mer enn én mann på teatret.

- Første gang jeg hadde sex med en mann var da jeg var 13, og det var med noen jeg ikke ville ha sex med, fortalte artisten i programmet.

- Det var forferdelig

Og rundt bordet der Jöback satt og fortalte om sin store hemmelighet, var skuespillerne Regina Lund og Marianne Mörck, artist Ann-Louise Hanson og imitatoren Bosse Parnevik samlet.

Expressen skriver at spesielt Ann-Louise Hanson (73), som er en personlig venn av Peter Jöback, ble svært berørt av avsløringen hans.​

Til tross for vennskapet, kjente heller ikke Hanson til de traumatiske opplevelsene Jöback skal ha blitt utsatt for i tenåra:

- Det var forferdelig. Jeg ble sjokkert. Men samtidig så visste jeg at han ikke ville brenne inne med noe, men få det ut. Jeg tror det er bra for ham. Jeg tror det er en form for terapi at han gjør dette. Men det er sterkt gjort. Og modig, sier hun i programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer