The Black Eyed Peas:

Forteller om rusmisbruket: - Jeg hallusinerte på daglig basis

Popstjerna var avhengig av tunge stoffer.

RUSAVHENGIG: Før suksesskarrieren sleit Fergie med alvorlig rusavhengighet. Her under en TV-opptreden på NBC-programmet «Today» tidligere i høst. Foto: Charles Sykes / NTB scanpix
RUSAVHENGIG: Før suksesskarrieren sleit Fergie med alvorlig rusavhengighet. Her under en TV-opptreden på NBC-programmet «Today» tidligere i høst. Foto: Charles Sykes / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artisten Fergie (42) fikk sitt store gjennombrudd som vokalist i popgruppa Black Eyed Peas på 2000-tallet. De ble kjapt et globalt fenomen med store hits som «Where Is The Love?», «Hey Mama» og «I Got Feeling».

Stjernelivet ble en stor kontrast til hennes tidligere liv som rusavhengig. Sangeren sleit i en periode med metamfetamin, ofte kalt for «crystal meth» på gata, før hun ble en av verdens mest kjente stjerner.

I et nytt intervju britiske iNews forklarer Fergie, eller Stacy Ann Ferguson, at rusavhengigheten hadde sine konsekvenser. Hun sleit nemlig lenge med alvorlige bivirkninger.

- Jeg slet med psykose og demens som følge av kjemiske stoffer. Jeg hallusinerte på daglig basis, forteller sangeren om avhengigheten.

SYNSBEDRAG: Fergie slet med ettervirkninger av rusen et år etter at hun sluttet. - Plutselig så jeg en eller en kanin, sier hun i nytt intervju. Foto: NTB scanpix
SYNSBEDRAG: Fergie slet med ettervirkninger av rusen et år etter at hun sluttet. - Plutselig så jeg en eller en kanin, sier hun i nytt intervju. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jaget av FBI

Ifølge Rustelefonen er metamfetamin et stoff som er nært kjemisk beslektet med amfetamin. Virkningen er den samme, men stoffet er mer potent slik at man trenger en mindre dose enn med amfetamin for å oppnå samme effekt.

«London Bridge»-sangeren klarte etter hvert å slutt med metamfetamin. Derimot vedvarte synsbedragene lenge etter at hun ble rusfri.

Fergie hadde ofte problemer med å skille hallusinasjoner fra virkeligheten og trodde blant at hun ble jaktet av FBI og CIA.

- Det tok et år før hjernen ble normal igjen. Plutselig kunne jeg se en bie eller kanin [som ikke var der], forteller stjerna.

Selv om fortida med tunge stoffer hadde sin bakside, mener sangeren at hun har kommet sterkere ut av det.

- Dopgreiene var jævlig morsomt - helt til det sluttet å være det. Men helt ærlig, så er jeg glad for at jeg har opplevd det. Det handler om min styrke og mitt håp for ei bedre framtid, sier hun.

HITS: Fergie har hatt store hits med The Black Eyed Peas og som soloartist. Her fotografert sammen med Taboo, will.i.am og Apl.de.ap i 2009. Foto: Jim Cooper / NTB scanpix
HITS: Fergie har hatt store hits med The Black Eyed Peas og som soloartist. Her fotografert sammen med Taboo, will.i.am og Apl.de.ap i 2009. Foto: Jim Cooper / NTB scanpix Vis mer

Nyskilt

Fergie har også hatt stor suksess som soloartist og for tida er hun aktuell med sitt første soloalbum på 11 år, «Double Dutches».

Selv om «businessen» går bra, er ikke alt like enkelt på privaten. I september tok det slutt med ektemannen gjennom åtte år, Josh Duhamel (45).

I et intervju med talkshow-profilen Wendy Williams, brøt sangeren ut i gråt da hun snakket om bruddet. Ifølge E! News var ikke bruddet hennes eget initiativ.

SKILT: Fergie og Josh Duhamel gikk fra hverandre i høst etter åtte år som gift. Foto: NTB scanpix
SKILT: Fergie og Josh Duhamel gikk fra hverandre i høst etter åtte år som gift. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ville være gift for alltid, sa hun til Williams.

Fergie og Dunhamel har sønnen Axl Jack (4) sammen på. Nå prøver de å møtes en gang i uka.

- Jeg elsker Josh. Han er jo faren til barnet mitt, og vi prøver alltid å gjøre det beste for barnet. (...) Vi prøver og samles en gang i uka der vi er sammen alle tre, forklarte hun i programmet.

Utro

Det er en kjent sak at forholdet ikke har vært en dans på roser. Bare ett år etter at Fergie giftet seg med Duhamel i 2007, var han utro med en stripper.

Skandalen ble slått stort opp i media.

Paret fant tilbake til hverandre, men Fergie avslørte i et intervju med Oprah i 2012 at gjenforeningen hadde vært tøff.

- Når du går gjennom tøffe tider, blir man mye sterkere sammen. Sånn var det for oss. Kjærligheten vår i dag er helt klart dypere, sa hun til talkshowdronninga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer