The Black Eyed Peas:

Forteller om rusmisbruket: - Jeg hallusinerte på daglig basis

Popstjerna var avhengig av tunge stoffer.

RUSAVHENGIG: Før suksesskarrieren sleit Fergie med alvorlig rusavhengighet. Her under en TV-opptreden på NBC-programmet «Today» tidligere i høst. Foto: Charles Sykes / NTB scanpix
RUSAVHENGIG: Før suksesskarrieren sleit Fergie med alvorlig rusavhengighet. Her under en TV-opptreden på NBC-programmet «Today» tidligere i høst. Foto: Charles Sykes / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artisten Fergie (42) fikk sitt store gjennombrudd som vokalist i popgruppa Black Eyed Peas på 2000-tallet. De ble kjapt et globalt fenomen med store hits som «Where Is The Love?», «Hey Mama» og «I Got Feeling».

Stjernelivet ble en stor kontrast til hennes tidligere liv som rusavhengig. Sangeren sleit i en periode med metamfetamin, ofte kalt for «crystal meth» på gata, før hun ble en av verdens mest kjente stjerner.

I et nytt intervju britiske iNews forklarer Fergie, eller Stacy Ann Ferguson, at rusavhengigheten hadde sine konsekvenser. Hun sleit nemlig lenge med alvorlige bivirkninger.

- Jeg slet med psykose og demens som følge av kjemiske stoffer. Jeg hallusinerte på daglig basis, forteller sangeren om avhengigheten.

- Jaget av FBI

Ifølge Rustelefonen er metamfetamin et stoff som er nært kjemisk beslektet med amfetamin. Virkningen er den samme, men stoffet er mer potent slik at man trenger en mindre dose enn med amfetamin for å oppnå samme effekt.

«London Bridge»-sangeren klarte etter hvert å slutt med metamfetamin. Derimot vedvarte synsbedragene lenge etter at hun ble rusfri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer