Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kong Harald:

Fortsatt innlagt på Rikshospitalet

Det opplyser Slottet i en pressemelding.

PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag, som følge av svimmelhet. Foto: NTB Scanpix
PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag, som følge av svimmelhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kong Harald (82) er fortsatt innlagt på Rikshospitalet. Det kommer fram i en pressemelding på kongehusets nettsider fredag ettermiddag.

I uttalelsen fra kongehuset onsdag kom det fram at kongen hadde blitt innlagt på grunn av svimmelhet, og at det var forventa at han skulle bli utskrevet før helga.

Det blir han altså ikke.

«Hans Majestet Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», heter det i pressemeldingen.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som ikke har noen ytterligere kommentarer til kongens innleggelse.

Sykmeldt i to uker

Onsdag kom det også fram at kong Harald er sykmeldt i to uker, og at det i denne perioden er kronprins Haakon (46) som tar over rollen som regent - og dermed vil ta over kong Haralds faste audienser framover.

Etter planen skulle kong Harald i dag ha vært til stede under EM i håndball for menn, men dette oppdraget utgår som følge av nevnte sykmelding.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

I sorg

Kongens sykmelding kom bare kort tid etter at han avlyste et annet oppdrag tidligere denne uka. Den gang var det som følge av «påkjenningene den siste tida».

Oppdraget skulle ha vært kongens første offisielle oppdrag etter forfatteren og kunstneren Ari Behns bortgang i jula.

At Behns dødsfall har gått hardt inn på kongefamilien er ingen hemmelighet, og kongeparet kom med følgende uttalelse da dødsfallet ble kjent:

- Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne.

HELE BISETTELSEN: Mange fulgte Ari Behn da han ble bisatt i Oslo Domkirke fredag 3. januar 2020. Video: NRK Vis mer

- Sterkt preget

Under kong Haralds årlige nyttårstale åpnet han med å minnes sin tidligere svigersønn.

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne jula. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa en beveget kong Harald.

- Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere - uten den de var glad i.

Videre sa han at det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, og at vi alle gjøres sårbare av uvissheten om det som skal møte oss.

Da Behn ble bisatt fra Oslo Domkirke 3. januar, var kongefamilien til stede.