Kong Harald:

Fortsatt innlagt på Rikshospitalet

Det opplyser Slottet i en pressemelding.

PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag, som følge av svimmelhet. Foto: NTB Scanpix
PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag, som følge av svimmelhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (82) er fortsatt innlagt på Rikshospitalet. Det kommer fram i en pressemelding på kongehusets nettsider fredag ettermiddag.

I uttalelsen fra kongehuset onsdag kom det fram at kongen hadde blitt innlagt på grunn av svimmelhet, og at det var forventa at han skulle bli utskrevet før helga.

Det blir han altså ikke.

«Hans Majestet Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», heter det i pressemeldingen.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som ikke har noen ytterligere kommentarer til kongens innleggelse.

Sykmeldt i to uker

Onsdag kom det også fram at kong Harald er sykmeldt i to uker, og at det i denne perioden er kronprins Haakon (46) som tar over rollen som regent - og dermed vil ta over kong Haralds faste audienser framover.

Etter planen skulle kong Harald i dag ha vært til stede under EM i håndball for menn, men dette oppdraget utgår som følge av nevnte sykmelding.

I sorg

Kongens sykmelding kom bare kort tid etter at han avlyste et annet oppdrag tidligere denne uka. Den gang var det som følge av «påkjenningene den siste tida».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer