FØRSTEMANN UT: Tom Sandstad måtte forlate TVNorges realityserie «71 grader nord» i kveld. Han har gruet seg litt til kveldens episode. Foto: TVNorge
FØRSTEMANN UT: Tom Sandstad måtte forlate TVNorges realityserie «71 grader nord» i kveld. Han har gruet seg litt til kveldens episode. Foto: TVNorgeVis mer

- Fortvilelsen tok helt overhånd

«Gamlefar» førstemann ut av «71 grader nord».

||| (Dagbladet): Det ble en følelsesladet exit for Tom Sandsad (48), som i kveld ble den første deltakeren som måtte forlate TVNorges realityserie «71 grader nord».

Sandstad måtte kjempe mot Morten Arvnes (25) og Christian Otter (25) i triatlon i kveldens episode, etter at alle tre var blitt merket. Etter å ha svømt 250 meter i iskaldt vann, skulle de tre deltakerne sykle seks kilometer med en stigning på 400 meter.

Allerede etter én kilometer, begynte Sandstad å slite, satte seg ned og begynte å gråte.

Gruet seg - Det var helt merkelig for meg å kjempe mot tårene på den måten, jeg griner omtrent aldri. Men jeg kom i en setting hvor beina mine ikke virka. Fortvilelsen tok helt over, og jeg greide ikke å styre de følelsene jeg hadde tenkt å styre, sier Sandstad til Dagbladet.

Han har gruet seg litt til at kveldens episode skulle bli vist på tv.

- Ja, det er klart. Dette var jo noe jeg virkelig kjempet for at ikke skulle skje.

- Men jeg fikk skjerpet meg og til slutt kom jeg meg opp 3000 trappetrinn. Jeg var veldig glad for å fullføre, sier han.

- Brutalt Han kom sist opp til mål, og da han til slutt også ble slått av Christian Otter i en balansekonkurranse, var turen over for Sandstads del.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvordan var det å være førstemann som måtte forlate konkurransen?

- Jeg må nesten le litt, for det var jo ikke helt planen. Men det er det vel ikke for noen. I tillegg blir du dratt ut av en boble, plutstelig er du ikke med i gjengen lenger. Jeg fikk nesten ikke snakket noe med dem etter at jeg røyk, jeg sa jo bare «ha det» og gikk. Det var litt brutalt, sier Sandstad, som beskriver totalopplevelsen av «71 grader nord» som «et slit».

Frøys mye - Det var mye sult, lite søvn og jeg frøys mye. Og alle gnagsårene... Jeg hadde ikke følelse i tærne mine i mange måneder etterpå, selv i dag har jeg litt problemer med stortåa mi, sier han.

BRØT SAMMEN: Beina sviktet under den seks kilometer lange sykkelturen som ble vist i kveldens episode, og Sandstad klarte ikke å holde følelsene tilbake. Foto: TVNorge
BRØT SAMMEN: Beina sviktet under den seks kilometer lange sykkelturen som ble vist i kveldens episode, og Sandstad klarte ikke å holde følelsene tilbake. Foto: TVNorge Vis mer

Årets 71-gjeng er den yngste noensinne, med bare to deltakere over 30 år, og Sandstad innrømmer at dette gjorde at det var litt spesielt å være på tur.

- Jeg spøkte litt med dem om at de var redde for at «gamlefar» skulle ta innersvingen på dem.

VIDERE: Christian Otter slo Sandstad i kveldens tvekamp, og er med videre på ferden mot Nordkapp. Foto: TVNorge
VIDERE: Christian Otter slo Sandstad i kveldens tvekamp, og er med videre på ferden mot Nordkapp. Foto: TVNorge Vis mer