Fortvilet Trine Grung gikk etter Studio Fem-program

- Større utdriting har jeg aldri opplevd.

PÅ INNSPILLING I GÅR: Bloggeren Trine Grung (midten) var invitert som gjest i Studio Fem i går. Eli Hagen var blant dem som sørget for at Grung gikk etter innspillingen uten å si ha det til noen. Foto: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADET
PÅ INNSPILLING I GÅR: Bloggeren Trine Grung (midten) var invitert som gjest i Studio Fem i går. Eli Hagen var blant dem som sørget for at Grung gikk etter innspillingen uten å si ha det til noen. Foto: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADETVis mer

||| (Dagbladet.no): - Jeg ble mer trist og lei meg enn sint. Dette var ikke det jeg ble forespeilet i det hele tatt da jeg takket ja til å bli med i programmet.

Tidligere programleder og bloggeren Trine Grung (38) var i går kveld gjest hos damene i talkshowet «Studio Fem» på kanalen Fem.

Opplevelsen var såpass rystende for Grung, som tidigere har gjestet blant annet Oprah Winfrey, at hun etter innspillingen skrev et rasende innlegg på sin egen blogg. under overskriften «Jeg er sint».

- Litt sjalu på oss?
Hun var gjest sammen med Jostein Pedersen, og da hennes tur til å snakke med de fire programlederne kom tok det ifølge Grung selv «fullstendig av».

«Damene (ikke alle) fremstår som om de går på syre. De hugger tak i meg og slenger med leppa så det holder. Jeg svarer for meg, men en mindre hyggelig prat og større utdriting for enkelte av damene har jeg aldri opplevd», skrev Grung i bloggen sin like etter innspillingen i går.

Jenny Skavlan (23) hadde sin første kveld som programleder sammen med Heidi Nordy Lunde, Birgitte Lund Nakken og Eli Hagen mandag.

Sistnevnte hadde tydelig bitt seg merke i skriveriene om Grungs omtale av diverse kjendiser på sin private blogg som har fått en del oppmerksomhet i pressen de siste par årene, og var opptatt av å stille henne til veggs.

- Jeg tror du er litt sjalu på oss, jeg. For at vi får lov til å sitte her, sa Eli til Grung som selv mistet jobben i TVNorge i fjor høst etter å ha ordlagt seg i negative ordelag om Elin Tvedt.

- Bør tåle det
Grung sier hun trodde hun kom dit for å fortelle hva bloggen hennes handla om, men at hun ikke fikk sjansen fordi enkelte av programlederne var ute etter henne. Etter programmet forlot hun studio uten å si hadet til noen.

- Det hele ble et kattehus uten sidestykke. De ga meg ikke en gang mulighet til å forklare meg, og det uten at enkelte av dem en gang hadde lest bloggen min, sier hun til Dagbladet.no.

SJALU PÅ OSS: Hagen angrep Grung for å angripe andre kjendiser. - Det overrasker meg at hun taklet det så dårlig, sier Hagen som ikke engang hadde lest Grungs blogg. Her sammen med Mina Hadjani i fjorårets sesong av Studio Fem. Foto: JACQUES/HVISTENDAL/DAGBLADET
SJALU PÅ OSS: Hagen angrep Grung for å angripe andre kjendiser. - Det overrasker meg at hun taklet det så dårlig, sier Hagen som ikke engang hadde lest Grungs blogg. Her sammen med Mina Hadjani i fjorårets sesong av Studio Fem. Foto: JACQUES/HVISTENDAL/DAGBLADET Vis mer

Eli Hagen innrømmer at hun aldri har lest Trine Grungs blogg, men at hun likevel tok henne for seg under innspillingene i går.

- Jeg har lest mye av det som er skrevet om bloggen hennes, og om dette er riktig gir jo Grung masse mennesker en masse tyn. At hun er sint i dag forundrer meg ikke. Hun er jo sint på alt og alle, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Vi er ikke alltid like snille vi damene i sofaen, men jeg mener at man må tåle litt tilbake når man skriver slike sterke ting om andre.

Hagen har forståelse for at Grung følte at kritikken ikke var helt i tråd med det hun hadde sett for seg å prate om i programmet.

- Det var litt uheldig for henne at vi alle hadde samme tilnærming; å snakke om skriveriene hennes om andre kjendiser. Vi har jo bare fått med oss det negative hun har skrevet, ikke det som kan ha vært positivt, innrømmer hun.

Snill Jenny
I bloggen antyder Grung at debutanten Jenny Skavlan var den eneste som hadde gjort hjemmeleksa og at hun mener hun har framtid i tv-ruta.

«Ikke hadde de gjort jobben sin og researchet en eneste  ting (utenom Jenny Skavlan) og en forventer seg mer som gjest i et såkalt seriøst program. Ikke uttal dere om ting dere tydelig ikke har satt dere inn i! Dette ble platt og dumt og det kommer til å bli klippet i filler. Opptaket av sendingen går til uken, mandag tror jeg, og jeg anbefaler ingen å se på»
, skriver Grung i bloggen.

Til Dagbladet.no sier Grung at hun ikke ønsker å kommentere saken nærmere, utover det som alt er sagt.

- Jeg blogger fordi det er gøy. Jeg kommer ikke unna med humor slik som Anne Kat. og er forsåvidt ingen offentlig figur, men må likevel få lov til å snakke om det jeg vil på min private blogg, avslutter hun.

Informasjonsansvarlig i kanalen Fem, Vivi Trøsvik, sier at de kommer til å klippe bort deler av intervjuer med Trine Grung i programmet som sendes neste mandag.

- Vi har som filosofi at alle gjester skal være trygge og føle seg komfortable i studio. Situasjoner der gjester ikke føler seg komfortable kommer ikke med i programmet, sier hun.

GJEST MED JOSTEIN: Grung reagerer sterkt på at blant annet Eli Hagen angrep henne for kjendisbloggingen sin. Foto: HENNING LILLEGÅRD
GJEST MED JOSTEIN: Grung reagerer sterkt på at blant annet Eli Hagen angrep henne for kjendisbloggingen sin. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
NY PROGRAMLEDER: Jenny Skavlan var den eneste av programlederne som hadde gjort hjemmeleksa, ifølge Grung. Nå blir situasjoen med Grung redigert bort fra sendingen mandag. Foto: DAGBLADET
NY PROGRAMLEDER: Jenny Skavlan var den eneste av programlederne som hadde gjort hjemmeleksa, ifølge Grung. Nå blir situasjoen med Grung redigert bort fra sendingen mandag. Foto: DAGBLADET Vis mer