«Sommerhytta»:

Forvirring i tårevåt finale

Torsdag ble det endelig kjent hvem som stakk av med den gjeve seieren.

VANT: Det ble til slutt ekteparet Sara og Ibrahim som stakk av med seieren i «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert

Det har nå gått ti uker siden fire unge kjærestepar satte føttene sine på Nes Strandhager, i håp om å vinne en egenbygget hytte.

Innspillingen av «Sommerhytta» har, som tidligere år, engasjert stort, og det har vært svært jevnt mellom årets par i konkurransen om å bygge den fineste hytta.

Spesielt jevnt har det vært mellom ekteparene Lina Heikkilä og Eldan Naftaly Nysveen og Sara Meyer Boudaya og Ibrahim Mahnin, som begge til det siste sto med fem gullhammere hver.

Da den aller siste gullhammeren - fra naboene - ble delt ut, var det imidlertid sistnevnte lag som kunne la gledestårene trille.

  • Se vinnerintervjuet øverst i saken!
VISER FREM: Sara og Ibrahim vant «Sommerhytta» 2022, her viser de fram vinnerhytta. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Surrealistisk

Det var nemlig Sara og Ibrahim som stakk av med seieren i årets sesong, etter at programleder Guri Solberg kunne annonsere at gul hytte hadde fått den siste, avgjørende gullhammeren.

- Den følelsen sliter jeg litt med å beskrive, for det var bare «wow», sier Ibrahim til Dagbladet om seiersfølelsen.

- Det var helt surrealistisk. Jeg fikk ikke med meg at vi vant en gang, legger kona Sara til.

LYKKERUS: Jubelen sto i taket da Sara og Ibrahim ble utropt som vinnere. Foto: Espen Solli / TV 2
LYKKERUS: Jubelen sto i taket da Sara og Ibrahim ble utropt som vinnere. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hun forklarer nemlig at det oppsto et lite øyeblikk med forvirring da den siste gullhammeren skulle deles ut. Da sto det fremdeles likt mellom gul og rød hytte.

- Da Guri tar opp lappen med fargen på hytta som vant, så den hvit ut for meg. For meg føltes det som fem minutter hvor jeg står og lurer på hvilken farge det egentlig var på lappen, men det var sikkert kortere, ler hun.

- Må skryte av oss

Ekteparet, som nå stolt kan kalle seg hytteeiere, forklarer at det ligger både svette og stolthet i hytta de nå endelig får overta.

- Altså, vi har laget den selv! Det er så mye stolthet, så mye svette. Vi har stått på så hardt og kriget dag ut og dag inn, og til slutt har vi hytta, sier Ibrahim, mens Sara legger til:

- Jeg må få skryte av oss - for en innspurt. Det går jo i daler, men på slutten var det sånn: «Dette tar vi». Vi jobbet kjempehardt for det.

BEINHARD JOBBING: I ti uker har fire par kjempet for å vinne drømmehytta. Nå er vinneren kåret. Foto: Espen Solli / TV 2
BEINHARD JOBBING: I ti uker har fire par kjempet for å vinne drømmehytta. Nå er vinneren kåret. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ekteparet sikret seg hele fire av seks gullhammere i løpet av den siste uka - to i ukeskonkurranser, én fra hyttenaboene og én fra dommer Aina.

SKADET: Det er ikke alt som blir filmet på «Sommerhytta», for eksempel da Lise skadet seg. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Tårene trillet

Det er ikke til å legge skjul på at seieren kom som et sjokk for ekteparet, som begge lot tårene trille da det endelig hadde gått opp for dem at de hadde vunnet.

Spesielt for Ibrahim ble det en tårevåt affære, men ikke før han omsider satte sine føtter i parets egenbygde hytte - som vinnere.

TÅREVÅTT: Tårene trillet for både Ibrahim og Sara etter at det gikk opp for dem at hytta var deres. Foto: Espen Solli / TV 2
TÅREVÅTT: Tårene trillet for både Ibrahim og Sara etter at det gikk opp for dem at hytta var deres. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg har grått én gang, og det var den aller siste dagen. Det var jo fordi vi vant, det var gledestårer. Da vi kom til hytta slo det meg - den er vår. Vi har gjort dette, og nå har vi fått den. Da brast det, så da kom tårene, sier han.

- Da gråt vi sammen, legger Sara til, som også innrømmer at det var deilig å endelig få se ektemannen sin «på ordentlig» igjen.

- Det var da jeg så mannen min igjen, føler jeg. For han går veldig inn i sona, jeg fikk ikke personligheten hans fordi han jobber så hardt, men med en gang det var over var det sånn: «Åja, der var du, ja, ti uker siden sist», ler hun.

- Jeg var så målrettet, og hadde ikke tid til å chitchatte. Vi måtte bare jobbe, men tenkte «vi snakkes om ti uker når vi har hytta», legger ektemannen til.

GÅR GALT: Det gikk virkelig galt da Eldan Nysveen skulle på en kjøretur under innspillingen av «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Etter ti intense uker kan altså Sara og Ibrahim nyte de neste åra på Nes Strandhager, og hvem vet, kanskje også for resten av livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer