Rebekah Vardy:

Fotballfrua skal spise sin egen morkake: - Det høres ekkelt ut

Gjør som Kim og Kourtney Kardashian. 

SKAL SPISE MORKAKA: Rebekah Vardy går for tiden gravid, og nå avslører hun at hun har planer om å spise morkaka etter fødselen. Foto: NTB scanpix
SKAL SPISE MORKAKA: Rebekah Vardy går for tiden gravid, og nå avslører hun at hun har planer om å spise morkaka etter fødselen. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Stadig flere kjendiser innrømmer at de velger å spise sin egen morkake etter å ha født.

Dette fordi det angivelig skal ha helsefordeler som blant annet å erstatte tapte hormoner raskere, redusere risikoen for fødselsdepresjon og øke melkeproduksjonen.

Morkake er altså organet som gir næring til barnet gjennom graviditeten.

Nå kaster også fotballfrua Rebekah Vardy (34) seg på. Det avslører hun overfor tabloidavisa The Sun.

For tiden går hun høygravid med sitt andre barn med ektemannen, den britiske fotballspilleren Jamie Vardy (29). Han spiller for fotballklubben Leicester City.

- Mange fordeler

- Jeg skal få morkaka laget om til piller. Det høres ekkelt ut, men det er mange fordeler og de hjelper til å lege alt fortere, spesielt etter keisersnitt.

BLIR FORELDRE IGJEN: Rebekah er gift med fotballspiller Jamie Vardy. De har datteren Sofia fra før, og venter nå sitt andre barn sammen. Foto: NTB scanpix
BLIR FORELDRE IGJEN: Rebekah er gift med fotballspiller Jamie Vardy. De har datteren Sofia fra før, og venter nå sitt andre barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg sa til Jamie at jeg skal tilberede morkake til ham, men han var ikke så begeistret. Jeg vet ikke om jeg må ta keisersnitt ennå, forklarer hun.

Fra før har de dattera Sofia (1) sammen.

Vardy blir ikke den første fotballfrua som står frem som morkakespiser. Også Wayne Rooneys kone, Coleen, avslørte tidligere i år at hun tok morkake-piller etter fødselen av sønnen Kit i januar.

- De smakte litt som metall og ga meg definitivt mer energi. Jeg følte meg full av positiv energi og det hjalp meg med en rekke symptomer, som for eksempel å produsere melk, forklarte hun til Mirror.

- Hva har jeg å tape?

Tidligere har også reality-søstrene Kim og Kourtney Kardashian avslørt at de har spist sin egen morkake - begge i form av kapsler.

Kim Kardashian avslørte på sin egen hjemmeside at hun ikke tok morkake-piller etter sin første fødsel, men at hun valgte å gjøre det etter at sønnen Saint (snart 2) kom til verden i fjor.

- Jeg hørte så mange historier da jeg var gravid med North fra mødre som ikke spiste morkaka med sine første barn. De slet alle med fødselsdepresjon, men da de fikk sitt andre barn og tok pillene, slet de ikke med problemet mer. Så jeg tenkte, hvorfor ikke prøve det? Hva har jeg å tape?, forklarte reality-stjerna på hjemmesida, ifølge Huffinton Post.

Storesøstera Kourtney beskrev pillene som «livsforandrende» da hun delte bilde av kapslene på Instagram etter fødselen av sønnen Reign for snart to år siden.

Også «Mad Men»-stjerna January Jones og «Clueless»-skuespiller Alicia Silverstone har fortalt at de har spist morkaka si.

Yummy...PLACENTA pills! No joke...I will be sad when my placenta pills run out. They are life changing! #benefits #lookitup

A photo posted by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

Ifølge The Guardian koster det omkring 2000 norske kroner å få laget organet om til piller.

Man trenger imidlertid ikke å grave dypt i lommeboka, for det finnes en rekke kokebøker på hvordan man kan tilberede morkake.

Mangel på forskning

Nettstedet skriver at det er mange som velger å mikse rå morkake med yoghurt og frukt i en blender for å få smoothie. Det er også flere som foretrekker å tilsette det sammen med kjøtt og andre ingredienser for å lage en lasagne.

Selv om morkakespising har blitt mer og mer omtalt, mangler det foreløpig bevis på at det faktisk har helsefordeler.

Crystal Clark, professor ved Northwestern Univeristy Feinberg School of Medicine, forteller overfor The Guardian at det fremdeles mangler forskning på dette.

- Det man vet er at morkake inneholder hormoner som progesteron og østrogen samt næringsstoffer som jern, som kan være nyttig etter fødsel. Men dosene av disse hormonene og næringsstoffene - og i hvilken grad de er degradert ved koking eller dehydratisering av morkaken - er ikke kjent. Morkake fungerer også for å filtrere potensielt skadelige stoffer til å nå frem til fosteret, forklarer Clark.