GJENTAR BILDET: Blogger Caroline Berg Eriksen og mannen Lars Kristian Eriksen fikk sitt andre barn 11. september. Nå legger hun ut nytt «4 dager etter fødselen»-bilde, som skapte rabaler i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GJENTAR BILDET: Blogger Caroline Berg Eriksen og mannen Lars Kristian Eriksen fikk sitt andre barn 11. september. Nå legger hun ut nytt «4 dager etter fødselen»-bilde, som skapte rabaler i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Fotballfrue med nytt «4 dager etter fødselen»-bilde

- Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

11. september fikk blogger Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», og ektemannen Lars Kristian Eriksen sitt andre barn. Den lille jenta har fått navnet Náia.

Bloggeren fikk stor oppmerksomhet verden over da hun i 2013 postet et bilde som viste tydelig definerte magemuskler, kun fire dager etter at hun hadde født eldstedatteren Nelia.

Berg Eriksen måtte måle mye kritikk, og flere mente at hun fremmet et usunt kroppsideal. Blant annet skrev «Bloggerne»-profil Suzanne Aabel et innlegg som fikk tittelen «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født». Flere kvinner tok også til sosiale medier for å vise hvordan deres mager så ut etter fødselen.

Nytt «etter fødsel»-bilde

Nå, fire dager etter at datteren Náia ble født, har hun postet et nytt «fire dager etter fødselen»-bilde.

Her langer hun ut mot kritikken som kom forrige gang, og spør hvorfor vi ikke kan akseptere at kropper er forskjellige.

- Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel. Hvorfor er det bare ok for noen kvinner å legge ut bilder og være stolt av kroppen sin, men ikke for andre? Når skal vi innse at det ikke er noe som er galt etter rett når det kommer til dette emnet?, skriver hun i en kommentar under bildet.

- Har all grunn til å være stolt

Videre skriver hun at hun mener vi må akseptere at alle er forskjellige, og at man må stoppe å sammenligne seg med andre og stoppe med å rette pekefingeren mot andre kvinner bare fordi de ikke ser ut på en bestemt måte.

- Dette er meg og dette er slik jeg ser ut fire dager etter å ha født mitt andre barn. Jeg er stolt av meg selv og jeg har all grunn til å være det. Det har du også!, skriver hun, og poengterer at hun ikke har spist ekstremt sunt under graviditeten. Men at det har vært en balanse. Hun legger også til at hun ikke har noen bråhast med å starte med treningen igjen.

Ombestemt seg

Etter oppstyret i 2013 gjorde Eriksen til og med intervju med «Good Morning America», der hun fortalte om alt rabalderet som oppsto etter at hun la ut undertøysbildet.

I desember samme år fortalte hun i en kommentar på sin Facebook-side at hun ikke ville lagt ut bildet, hvis hun kunne spole tida tilbake.

«Jeg synes det er synd at noen tror det er et pr-stunt, for om jeg kunne gjort dette om igjen, hadde jeg ikke postet det. Det har vært så mye styr og jeg har hatt mobilen av i over 1 uke. Men for all del, jeg føler likevel at jeg har fått frem poenget mitt, uansett hva jeg gjør er det jo feil. Jeg så feil ut da jeg var gravid, før graviditeten og nå etter», skrev bloggeren den gangen.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars Kristian Eriksen, men har foreløpig ikke lyktes i å få kontakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer