Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emily Ratajkowski:

Fotograf publiserte supermodellens nakenbilder: - Jeg har fått nok

Emily Ratajkowski går hardt ut mot fotograf. 

RASER MOT FOTOGRAF: Modell og skuespiller Emily Ratajkowski går i en tirade på Twitter hardt ut mot en fotograf, som hun hevder har publisert bilder av henne uten hennes tillatelse. Foto: NTB scanpix
RASER MOT FOTOGRAF: Modell og skuespiller Emily Ratajkowski går i en tirade på Twitter hardt ut mot en fotograf, som hun hevder har publisert bilder av henne uten hennes tillatelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden suksessen med «Gone Girl» har modell og skuespiller Emily Ratajkowski (25) vært på «alles» lepper.

Hun er kjent for sin dristige stil, og stiller gjerne på rød løper i dyre designerkjoler og på fotoshoots i bare undertøyet. I flere bildeserier for motemagasiner har hun overlatt svært lite til fantasien.

Det er derimot ikke alltid at det nødvendigvis lønner seg, som superstjerna har fått erfare denne uka.

På Twitter har Ratajkowski skrevet flere meldinger, der hun går til frontalangrep på fotografen Jonathan Leder.

- Klart brudd

De to skal ifølge V Magazine og The Washington Post ha jobbet sammen i 2012, da han fotograferte henne for et magasin. Leder brukte et polaroidkamera, og bildene som ikke ble brukt i magasinet har han spart på selv.

Det er snakk om hundrevis av bilder, hvor flere av dem viser modellen splitter naken. Disse har resultert i fotoboka «Leder/Ratajkowski». som er publisert av Imperial Pictures.

Ratajkowski har ikke kommentert utgivelsen av boka, men går nå hardt ut mot fotografen. I februar skal han nemlig stille ut noen av bildene, uten at 25-åringen skal ha blitt informert om dette. Hvilke avtaler som ligger til grunn er ukjent, men modellen hevder å være svært sjokkert.

I en tirade på Twitter til sine 900 000 følgere hevder hun at dette er et klart brudd.

- Denne boka og disse bildene i den er et klart brudd, skriver hun og fortsetter:

- Jeg har valgt å ikke uttale meg om publiseringen av disse bildene tidligere, fordi jeg ikke ville gi ham oppmerksomhet. Men jeg har fått nok, skriver stjerna.

Hun oppgir ikke hvilket magasin bildene originalt ble tatt for, men hevder at bare fem av dem ble brukt til det de skulle.

- At disse bildene blir brukt uten min tillatelse er et eksempel på det eksakt motsatte av hva jeg står for: at kvinner selv skal få bestemme når og hvordan de vil dele sin seksualitet og kropp, slår hun hardt fast på Twitter.

Washington Post skriver at de har forsøkt å få kommentarer fra både fotografen og fra forlaget, men at forsøkene har vært forgjeves.

Toppløs med Kim Kardashian

Dette er ikke første gang stjerna snakker om seksualitet, kropp eller nakenbilder. Da realitystjerna Kim Kardashian og Ratajkowski la ut et bilde av seg selv toppløse i sosiale medier, fikk det nettet til å koke.

Ikledd underdeler poserte de toppløse i speilet, sensurert av svarte streker som dekker brystvortene.

Det gikk ikke den britiske tv-kjendisen Piers Morgan hus forbi. Han erklærte feminismen for død på Twitter, som et svar på bildet.

Ratajkowski var ikke fornøyd med kritikken.

Det var på Twitter at den 24 år gamle modellstjerna svarte Morgan og alle de andre som har kommet med kommentarer mot bildet.

I en sammenhengende serie av flere meldinger påpekte hun at kvinner selv har rett til å velge hva de gjør med kroppene sine.

- Uansett hvor seksuelle kroppene våre er, trenger vi å ha friheten som kvinner til å velge når og hvordan vi viser seksualiteten vår, skrev hun og fortsatte:

- Vi er mer enn bare kroppene våre, men det betyr ikke at vi skal skjemmes for dem eller seksualiteten vår, mente stjerna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!