Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fox News-stjerne anklaget sjefen for seksuell trakassering. Nå står flere kvinner fram med sin historie

Tidligere modell hevder Roger Ailes gikk over streken allerede på 1960-tallet. Fox-sjefen fortsetter å bedyre sin uskyld. 

CARLSON FÅR STØTTE: Gretchen Carlson har saksøkt sin tidligere sjef, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner. Lørdag sto ytterligere seks kvinner fram med liknende historier om Ailes. Fox News-sjefen på sin side hevder beskyldningene er falske. Foto: Stella Pictures / Scanpix
CARLSON FÅR STØTTE: Gretchen Carlson har saksøkt sin tidligere sjef, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner. Lørdag sto ytterligere seks kvinner fram med liknende historier om Ailes. Fox News-sjefen på sin side hevder beskyldningene er falske. Foto: Stella Pictures / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble det kjent at Fox News-profilen Gretchen Carlson har saksøkt kanalens direktør, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner.

Carlsons kontrakt med Fox News ble ikke fornyet i juni i år, og nå hevder TV-verten at Ailes har sabotert karrieren hennes fordi hun har avvist hans seksuelle tilnærmelser.

Ailes på sin side stempler Carlsons beskyldninger som falske, og hevder at søksmålet fra Carlson er hevnmotivert i og med at hun nylig måtte forlate kanalen.

Nå har imidlertid saken tatt en ny vending.

«Hvis du vil leke med de store gutta...»

For to dager siden publiserte New York Magazine en lengre artikkel der de har intervjuet seks kvinner som hevder å ha blitt seksuelt trakassert av Ailes i tidsrommet 1965 til 1989.

Fire av dem er anonymisert, mens Kellie Boyle og Marsha Callahan står fram med navn.

Boyle, som er tidligere rådgiver for republikanernes nasjonalkomité, forteller at hun var 29 år da hun møtte Ailes for første gang, og at hun så på ham som et forbilde.

Etter en middag i 1989 skal de to ha vært på tomannshånd i bilen hans da Ailes sa følgende til Boyle, ifølge New York Magazine:

«Du vet at hvis du vil leke med de store gutta, må du ligge med de store gutta.»

Ailes: - Beskyldningene er falske

Marsha Callahan, som er tidligere modell, forteller magasinet om en episode fra slutten av 1960-tallet, da Ailes var produsent for et TV-program hun ønsket å være med i.

Ifølge Callahan fikk hun beskjed om å gjøre forskjellige poseringer i bare undertøyet foran Ailes, hvorpå han sa til henne at hun fikk være med på showet hvis hun lå med ham.

Roger Ailes har blitt gjort kjent med kvinnenes anklager, og har via sin eksterne juridiske rådgiver Barry Asen kommet med følgende uttalelse til New York Magazine:

- Det er åpenbart at Ms. Carlson og hennes advokat desperat forsøker å føre saken i media, fordi de ikke har noen juridisk sak å forsvare. De seneste beskyldningene, alle mellom 30 og 50 år gamle, er falske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!