Fox News-stjerne anklaget sjefen for seksuell trakassering. Nå står flere kvinner fram med sin historie

Tidligere modell hevder Roger Ailes gikk over streken allerede på 1960-tallet. Fox-sjefen fortsetter å bedyre sin uskyld. 

CARLSON FÅR STØTTE: Gretchen Carlson har saksøkt sin tidligere sjef, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner. Lørdag sto ytterligere seks kvinner fram med liknende historier om Ailes. Fox News-sjefen på sin side hevder beskyldningene er falske. Foto: Stella Pictures / Scanpix
CARLSON FÅR STØTTE: Gretchen Carlson har saksøkt sin tidligere sjef, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner. Lørdag sto ytterligere seks kvinner fram med liknende historier om Ailes. Fox News-sjefen på sin side hevder beskyldningene er falske. Foto: Stella Pictures / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Onsdag ble det kjent at Fox News-profilen Gretchen Carlson har saksøkt kanalens direktør, Roger Ailes, for seksuell trakassering og hevnaksjoner.

Carlsons kontrakt med Fox News ble ikke fornyet i juni i år, og nå hevder TV-verten at Ailes har sabotert karrieren hennes fordi hun har avvist hans seksuelle tilnærmelser.

Ailes på sin side stempler Carlsons beskyldninger som falske, og hevder at søksmålet fra Carlson er hevnmotivert i og med at hun nylig måtte forlate kanalen.

Nå har imidlertid saken tatt en ny vending.

«Hvis du vil leke med de store gutta...»

For to dager siden publiserte New York Magazine en lengre artikkel der de har intervjuet seks kvinner som hevder å ha blitt seksuelt trakassert av Ailes i tidsrommet 1965 til 1989.

Fire av dem er anonymisert, mens Kellie Boyle og Marsha Callahan står fram med navn.

Boyle, som er tidligere rådgiver for republikanernes nasjonalkomité, forteller at hun var 29 år da hun møtte Ailes for første gang, og at hun så på ham som et forbilde.

Etter en middag i 1989 skal de to ha vært på tomannshånd i bilen hans da Ailes sa følgende til Boyle, ifølge New York Magazine:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer