Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fox-sjefen ble anklaget for seksuell trakassering. Nå skal han under lupen i sitt eget selskap

Roger Ailes føler seg ærekrenket av Gretchen Carlsons søksmål. 

KLAR FOR KAMP: Fox News-stjerne Gretchen Carlson anklager kanalens direktør Roger Ailes for seksuell trakassering. Ailes på sin side avviser anklagene fra Carlson, og sier i en uttalelse at han vil forsvare seg med full kraft. Foto: Fred Preuser / Reuters / Scanpix
KLAR FOR KAMP: Fox News-stjerne Gretchen Carlson anklager kanalens direktør Roger Ailes for seksuell trakassering. Ailes på sin side avviser anklagene fra Carlson, og sier i en uttalelse at han vil forsvare seg med full kraft. Foto: Fred Preuser / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at Fox News-stjerna Gretchen Carlson anklager kanaldirektør Roger Ailes for seksuell trakassering og hevnaksjoner, og går til søksmål mot ham.

Søksmålet ble offentliggjort under en måned etter at Carlson forlot Fox News, da kontrakten hennes med kanalen ikke ble fornyet.

Nå har Ailes kommet med en uttalelse om søksmålet overfor Business Insider, der han blant annet avviser Carlsons påstander om at hun ikke fikk fortsette i selskapet fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser.

«Dette er et hevnmotivert søksmål på grunnlag av nettverkets avgjørelse om ikke å fornye hennes kontrakt, noe som skjedde fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagssendinga.» sier Ailes i uttalelsen.

KJENT FJES: Gretchen Carlson har vært en kjent profil hos Fox News siden 2005, men fikk ikke fornyet kontrakten sin med selskapet i juni i år. Hun har nå gått til søksmål mot selskapets direktør, der hun hevder at han bevisst har sabotert karrieren hennes fordi hun har avvist hans seksuelle tilnærmelser. Foto: NTB Scanpix
KJENT FJES: Gretchen Carlson har vært en kjent profil hos Fox News siden 2005, men fikk ikke fornyet kontrakten sin med selskapet i juni i år. Hun har nå gått til søksmål mot selskapets direktør, der hun hevder at han bevisst har sabotert karrieren hennes fordi hun har avvist hans seksuelle tilnærmelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Grunnløst

Videre mer enn antyder Fox News-direktøren at tidspunktet for Carlsons søksmål er påfallende.

Han påpeker også overfor Business Insider at hun i sin nylig utgitte bok takker ham for mulighetene han har gitt henne gjennom Fox News, og avslutter med å slå fast at han kommer til å forsvare seg med nebb og klør:

«Dette ærekrenkende søksmålet er ikke bare støtende, det er helt grunnløst og vil bli forsvart med full kraft.»

Intern gjennomgang

Samtidig som Ailes avviser anklagene fra Carlson har 21st Century Fox, som eier Fox News, annonsert at de har iverksatt en intern gjennomgang av Ailes' oppførsel, melder Politico.

Ifølge nettstedet vil også Carlsons tidligere kollega Steve Doocy bli gått nærmere etter sømmene av nettverket.

I søksmålet mot Ailes hevder nemlig Carlson at Doocy oppførte seg upassende mot henne da de jobbet sammen, og behandlet henne som en «blond kvinnelig rekvisitt» i motsetning til en likestilt kollega, melder Hollywood Life.

Dagbladet kan ikke se at Steve Doocy har kommentert Carlsons anklager.

I en uttalelse til Politico sier en talsperson for 21st Century Fox at de tar påstandene mot Ailes og Doocy alvorlig:

«Selv om vi har full tillit til Mr. Ailes og Mr. Doocy, som har gjort en brilliant jobb for selskapet i over to tiår, har vi iverksatt en intern gjennomgang av saken.» heter det i uttalelsen fra nettverket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!