Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Amanda Knox:

«Foxy Knoxy» er forlovet

Amanda Knox har hatt mange vanskelige år etter «sexdrap»-marerittet. Nå smiler lykken.

FORLOVET: Amanda Knox har de siste ti årene vært kjent for sexdrap»-saken som rystet en hel verden. Nå smiler lykken for henne. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Amanda Knox har de siste ti årene vært kjent for sexdrap»-saken som rystet en hel verden. Nå smiler lykken for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amanda Knox (31), som i 2015 ble frikjent for drapet på samboeren Meredith Kercher i Italia, er forlovet.

Det kommer frem i en seks minutter lang video på YouTube, der forloveden Christopher Robinson gjennomfører et nøye planlagt frieri.

Knox har også lagt ut en kort snutt på sin private Instagram-profil, med følgende tekst under videoen:

- Det var en helt vanlig søndag kveld, men plutselig ...

Robinsons frieri var av den originale sorten, og videoen på YouTube viser tydelig at det er lagt mye arbeid bak det overraskende frieriet.

Saken fortsetter nedenfor.

I hele seks minutter følger man paret, etter at noe på sjokkerende vis har «falt ned fra himmelen» og lager et enormt bråk i hagen deres.

- Det ser ut som en meteoritt, sier Robinson, før han og 31-åringen beveger seg ut.

Knox sliter med å holde tilbake latteren, før hun omsider sjekker ut hva som har landet utenfor hos dem. Det viser seg raskt at steinen er helt spesiell, og foran på den står historien om hvordan Robinson og Knox forelsket seg.

- Jeg har tenkt på dette lenge, sier Robinson blant annet.

- Vil du bli hos meg til den siste stjerna i galaksen har slukket, og selv etter det? Amanda Marie Knox, vil du gifte deg med meg?, fortsetter han.

Det tar bare noen sekunder før 31-åringen sier ja og kaster seg rundt halsen på sin ferske forlovede for et kyss.

I kommentarfeltet på Instagram har flere av Knox' følgere delt sine gratulasjoner med paret.

LYKKEN SMILER: Amanda og Christopher går en glad tid i møte. For kort tid siden var paret i Oslo da Amanda holdt foredrag om marerittopplevelsen. Foto: NTB Scanpix
LYKKEN SMILER: Amanda og Christopher går en glad tid i møte. For kort tid siden var paret i Oslo da Amanda holdt foredrag om marerittopplevelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dømt for drap

1. november 2007 markerer starten på det som senere skulle bli en av 2000-tallets mest omtalte drapssaker - hvor Knox var svært sentral.

Bare 21 år gammel ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept i den italienske byen Perugia.

De brutale detaljene rundt drapet skulle raskt komme verdenspressen i hende. Derfra tok det ikke lang tid før saken var på «alles» lepper.

Da Kercher ble funnet død på sitt eget soveromsgulv, var hun halvnaken og strupen var skåret over. I tillegg kunne rettsmedisinere konstatere at hun var blitt knivstukket i alt 47 ganger. Aktoratet mente først at hun var utsatt for et satanisk og seksuelt ritual.

Saken fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

Me & Kate Moss.

A post shared by Amanda Knox (@amamaknox) on

Den da 20 år gamle Amanda Knox studerte lingvistikk ved universitetet i Washington. I 2007 valgte hun å ta seg et friår. Ferden gikk til byen Peruga i Italia, der målet var å lære mer om språket og kulturen.

Så langt kom hun aldri.

Tilfeldighetene ville ha det til at Knox leide et soverom i samme hus som Kercher hadde flyttet inn i, kun ti dager tidligere. De var begge utvekslingsstudenter.

Halvannen måned senere var tragedien et faktum.

DØMT: Amanda Knox ble dømt for drap i Italia. Hun ble frikjent etter anke i 2011. Her var hun i 2008. Foto: NTB scanpix
DØMT: Amanda Knox ble dømt for drap i Italia. Hun ble frikjent etter anke i 2011. Her var hun i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Frikjent

Britisk skandalepresse kastet seg hurtig over den pikante historien om en vakker amerikansk student som tilsynelatende truet sin britiske romkamerat til å delta i sadistisk gruppesex, før offeret ble brutalt myrdet.

Bevis og ubekreftede påstander ble lekket til mediene, og bildene av Amanda Knox gikk verden rundt mens hun ble utstyrt med en lang rekke sarkastiske kallenavn av typen «isprinsessen», «morderen med babyansiktet» og «Foxy Knoxy».

Men selv om det var Knox som varslet politiet, hadde hun ingen troverdighet.

Etter en stund ble den amerikanske jenta arrestert sammen med sin daværende italienske kjæreste Raffaele Sollecito, samt en mann ved navn Rudy Guede. Politiet mener de tre var sammen om mishandlingen og drapet på Kercher.

MISTENK HENNE: En av to trailere til den nye Netflix- serien om Amanda Knox. Denne vil få seerne til å mistenke henne som skyldig. Video: Netflix Vis mer

Sammen med Sollecito ble Knox i 2009 dømt for drapet, og tilbrakte fire år i italiensk fengsel.

I 2011 ble hun frikjent etter at hun anket. Hun kunne dermed vende hjem til Seattle.

Selv om Fox fikk forlate Italia, skulle ikke interessen rundt henne bli mindre av den grunn - snarer tvert imot. Det er blitt skrevet bøker, laget spillefilm og utallige dokumentarer om saken. I 2016 lanserte også Netflix sin nye storsatsing, dokumentarfilmen «Amanda Knox».

Knox og Sollecito er blitt både dømt og frikjent i flere forskjellige rettssaker siden 2011. Den siste frikjennelsen kom i mars 2015. Likevel er fortsatt spørsmålet om hvem som egentlig drepte Kerchner fortsatt eksisterende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!