Atle Antonsen:

- Fra idiot til kronidiot

Fredag morgen gjør Atle Antonsen comeback i «Misjonen».

COMEBACK: Antonsen har tatt en pause fra offentligheten etter rasismeklager. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november ble det kjent at den folkekjære komikeren Atle Antonsen (53) hadde blitt anmeldt for rasisme. Det ble han av den norske forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (26), etter en hendelse som fant sted på et utested.

Antonsen skal blant annet ha uttalt at «du er for mørkhudet til å være her». I januar ble saken endelig henlagt av riksadvokaten.

«(...) Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum», skrev 53-åringen i en uttalelse etter hendelsen.

Siden den gang har det vært stille fra komikeren, som har trukket seg fra offentlighetens lys etter hendelsen.

Nå er han imidlertid tilbake.

Fredag morgen gjør han nemlig comeback i P4-radioprogrammet «Misjonen», som han leder sammen med komiker Johan Golden (48).

Atle Antonsen ble et tema under torsdagens innspilling av Nytt på Nytt. Vis mer

- Fra idiot til kronidiot

- Denne gangen har vi valgt å ha det med både Antonsen og Golden, åpner Golden den første sendingen for året med.

- Jeg har på en måte brukt den siste tida til å ta etterutdanning vil jeg si. Jeg har fått det siste opprykket fra idiot til kronidiot, sier Antonsen.

PÅ LUFTA: Atle Antonsen er tilbake på radioen etter rasismeanklagene. Foto: P4
PÅ LUFTA: Atle Antonsen er tilbake på radioen etter rasismeanklagene. Foto: P4 Vis mer

- Hvordan har du hatt det?, spør Golden videre.

- Det har gått bedre før, det skal jeg være ærlig på og skal ikke legge skjul på det. Jeg kan ikke begynne å snakke i detaljer om det som skjedde på Bar Boca, for hver eneste gang går det utover Sumaya, og jeg vil ikke at hun skal få noe mer dritt og sjikane på grunn av meg. Det er en klar oppfordring.

Rømte landet

Videre forklarer komikeren at han har «skammet seg noe voldsomt».

- Jeg har skammet meg så fælt at jeg ikke gikk ut av huset, ville ikke på butikken, ikke møte naboer, ikke noen verdens ting. Men det er ikke synd på meg, jeg er langt fra noe offer.

Det kommer også fram at Antonsen rømte landet - til Danmark.

- Jeg var fortsatt redd for å møte nordmenn, så jeg så etter biler med norske skilter. Jeg hadde ikke lyst til å møte noen som kunne kjenne meg igjen.

Rasisme-saken mot Atle Antonsen er henlagt av politiet. Kommentator Martine Aurdal kommenterer saken og sier henleggelsen er overraskende. Vis mer

Dagen etter dro han videre til København. Det var i en helg.

- Da jeg gikk inn døra på hotellet oppdaget jeg at det nesten bare var nordmenn. Jeg gikk rett i heisen og inn på rommet, og var der mer eller mindre i fire dager, sier han, og legger til at han gikk ut på kveldene for å få luft.

Golden drar videre opp all støtte kollegaen hans har fått gjennom dette. Støtten kom imidlertid fra «feil» hold.

- Det visste jeg med en gang - at jeg kom til å få støtte fra feil folk. Det er det som er det grusomme. Det kommer garantert støtte fra folk jeg ikke vil ha støtte fra, folk som er langt ute på høyresiden med forferdelig menneskesyn.

Han legger også til at han ikke leste alle meldingene han fikk.

- Jeg myste med øynene og slettet alt.

FORBANNA: Deltakeren får i oppgave å gjenskape et bilde, men med lyset av. Og når Janne Formoe får skryt blir Martin Lepperød forbanna. Video: Discovery+ Vis mer

- Det er mange som venter på at vi skal snakke i det milelange og brede om hva som har skjedd. Men vi må komme oss videre, sier Golden, før Antonsen legger til:

- Jeg er tilhenger av det, jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer