Fra «Paradise Hotel» og glamourmodell til det svenske kongehuset

- Jeg ville ikke gjort de samme valgene i dag.

(Dagbladet): Fredag ettermiddag ble det kjent at prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia Hellqvist skal gifte seg.

Det var et lykkelig par som møtte pressen for å prate om blant annet hvordan frieriet gikk til, og når de skal gifte seg.

Men Sofia Hellqvist har hatt en lang vei å gå for å komme inn i den svenske kongefamilien.

- Ville ikke gjort det samme i dag Carl Philip og Hellqvist møttes på en nattklubb, og i 2010 ble det bekreftet at de var et par. Året etter flyttet de sammen.

Fem år før forholdet ble bekreftet, i 2005, deltok Hellqvist i realityserien «Paradise Hotel», hvor hun kom til finalen. Hun har også en fortid som glamourmodell.

I desember i fjor snakket Hellqvist om sin omdiskuterte fortid i TV3-dokumentaren «Project Playground - en galen dröm».

- Jeg ville ikke gjort de samme valgene i dag, det er helt sikkert. Jeg synes det er vanskelig å si at jeg angrer på noe i mitt liv. Jeg tror likevel ikke at jeg måtte sitte her nå og forsvare mine egne valg i livet, sa hun da.

- Har gjort så mye mer enn det I 2010 kåret mannebladet Slitz Hellqvist til landets mest sexy, som utløste at bilder av henne hvor hun poserer splitter naken, kun iført stiletthæler, ble aktuelle igjen. Bildene skal ha blitt tatt da hun var 18 år gammel.

- Disse bildene er en så liten del av livet mitt. Jeg har gjort så mye mer enn det. Det er dessverre slik vårt samfunn har blitt, man vil kategorisere hvem jeg er. På en måte så forstår jeg det, sa hun.

Etter at forholdet mellom Hellqvist og Carl Philip ble bekreftet i 2010, har Hellqvist sakte, men sikkert beveget seg bort fra sitt lurvete rykte.

Nytt image Hun har de siste årene jobbet for veldedighet, og har et sterkt engasjement for utsatte barn i Sør-Afrika. Det var hun og en venninne som startet hjelpeorganisasjonen «Project Playground», som har som mål å hjelpe vanskeligstilte barn i området.

Hellqvist har også de siste årene vært å se på en rekke offentlige tilstelninger, blant annet i prinsesse Madeleine og Chris O'Neills bryllup, og prinsesse Estelles dåp.