Fra «Posh Spice» til «Sporty Spice»

Victoria Beckham kaster seg på sportsbølga.

(Dagbladet): Søndag var det duket for visningen av Victoria Beckhams vårkolleksjon under moteuka i New York.

Det hele begynte med to minutters stillhet for ofrene etter 11. september, i anledning tiårsdagen for terrorangrepene i 2001.

Fulgte sporty-trenden Da modellene entret catwalken, var det tydelig å se at også fotballkona Beckham hadde lagt seg på en sporty linje denne sesongen, i likhet med en rekke andre designere som Alexander Wang, Nicole Miller og BCBG Max Azria.

Store jakker med hetter og glidelåser var matchet med korte tennisskjørt, kjoler og skinncapser fra Stephen Jones.

Nylonstropper De sexy og figurnære kjolene var imidlertid ikke utelatt, men også disse hadde fått en mer sporty vri med nylonstropper som kunne minne om sikkerhetsselene som klatrere bruker.

Også fargene designeren hadde valgt forsterket den atletiske følelsen over kolleksjonen.

Mens Beckham tidligere har vært en stor fan av grått, sort og ulike jordtoner, var det i år sterk oransj, hvitt og marineblått som var i fokus.

Skinn + color blocking Antrekkene hadde Beckham stylet med alt fra store skinnvesker, flere av dem i oransj og mørkeblått, til små clutcher. Også skuldervesker hadde funnet veien inn i kolleksjonen.

Kronen på verket må sies å være hælene fra Christian Louboutin, som også er Beckhams favoritt på privaten. Alt fra pumps til flate gladiatorsko var representert.

Kjendisfavoritt Mye har skjedd for den tidligere popstjerna de siste årene. Ikke bare har Beckham klart å kvitte seg med ryktet som den litt småharry fotballfrua, hun har også klart å bygge opp et eget moteimperium - et moteimperium som har gitt henne muligheten til å vise sine kolleksjoner på en av verdens største moteuker.

Og ikke nok med det, designen hennes elskes også av kjendisene.

Eva Longoria, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker og Kate Winslet er bare noen av stjernene som har troppet opp i fotballfruas design på den røde løperen.

Dagbladet.no følger med på moteuka i New York og kommer med bilder fortløpende fra kolleksjonene. Se BCBG Max Azrias, Tadashi Shojis, Nicole Millers og Monique Lhuilliers vår- og sommerkolleksjoner.

Se hele programmet for moteuka her.

I EGEN DESIGN: Victoria Beckham i design fra egen vårkolleksjon for neste år, matchet med skyhøye ankelstøvletter fra - selvsagt - Christian Louboutin. Foto: Stella Pictures Vis mer