Danny Trejo:

Fra skurk til helt etter bilulykke

Danny Trejo var førstemann på ulykkesstedet da to biler krasjet i Los Angeles onsdag.

HELT: Skuespiller Danny Trejo blir av flere omtalt som en helt etter onsdagens hendelse. Foto: NTB Scanpix
HELT: Skuespiller Danny Trejo blir av flere omtalt som en helt etter onsdagens hendelse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske skuespilleren Danny Trejo (75) har i løpet av sin over 30 år lange karriere i Hollywood for det meste vært å se som skurk på filmlerretet og på tv-skjermen. Nylig fikk han imidlertid rollen som helt, da han reddet et lite barn.

75-åringen, blant annet kjent fra filmene «Machete» (2010) og «Småspioner» (2001), var raskt på ulykkesstedet da to biler onsdag krasjet inn i hverandre i Los Angeles. Sammenstøtet førte til at den ene bilen veltet og ble liggende opp ned.

Det er CNN som omtaler hendelsen. I bilen som veltet var en bestemor med barnebarnet i baksetet. Det lille barnet ble sittende fast - og Trejo tok grep.

SKURK: Danny Trejo spiller ofte skurk i filmene han er med i. Foto: NTB Scanpix
SKURK: Danny Trejo spiller ofte skurk i filmene han er med i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Reddet av bilsetet

Skuespilleren skal først ha forsøkt å komme til barnet ved å krabbe inn gjennom et knust bilvindu. Da dette ikke gikk, fikk han hjelp av en kvinne som var på stedet. Sammen fikk de løs barnet.

- Det eneste som reddet barnet var bilsetet, sa Trejo til en fotograf i ettertid.

Ifølge Trejo, skjedde ulykka etter at en av sjåførene kjørte på rødt lys. På Instagram har 75-åringen delt en video der han forklarer hva som skjedde:

- En bil kjørte på rødt lys, krasjet inn i den bilen der - som veltet. Det var en baby og en bestemor i bilen, sier skuespilleren.

Bestemoren skal ha kommet seg ut av bilen på egen hånd, og bedt Trejo og den forbipasserende kvinnen om å hjelpe barnebarnet hennes ut. Kvinnen kom seg inn vinduet der han ikke fikk plass og fikk løsnet setebeltet - før Trejo hjalp dem ut.

- Vær oppmerksom! sier de begge i videoen 75-åringen har delt på Instagram.

Hylles av kjendisene

Los Angeles-politiet bekrefter overfor USA Today at Danny Trejo var på ulykkesstedet. Politi og brannmannskap skal ha vært på plass relativt raskt.

Margaret Stewart, talsperson for brannvesenet, sier at alle som var i bilene hadde kommet seg ut innen nødetatene kom. Tre personer ble fraktet til sykehus, alle uten noen livstruende skader.

Under Trejos Instagram-innlegg er det flere som hyller ham. Blant disse er rapperen Baby Bash (43), som skriver at «mannen, myten og legenden vokser».

I tillegg har tv-profil Nick Cannon (38), kanskje best kjent som eksmannen til sangstjerna Mariah Carey (49), skrevet at Danny Trejo er en «ekte helt».

Også skuespillerne Emilio Rivera (58) og Clifton Collins (49) hyller 75-åringen.