Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Asap Rocky:

- Framtida er veldig uviss for ham

Holder pressekonferanse etter første dag i retten.

SE TV: I dag startet rettssaken mot den amerikanske artisten «Asap Rocky» i Sverige. Krimespert hos Expressen, Fredrik Sjöshult, forklarer saken. Foto: John Terje Pedersen. Reporter: Mathilde Lea. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): I dag startet rettssaken mot Rakim Mayers (30), best kjent under artistnavnet Asap Rocky, i Stockholm tingrett.

Tirsdag ettermiddag holder rapperens forsvarer, Slobodan Jovicic, pressekonferanse etter at første dag i retten er gjennomført.

Jovicic forteller at han var i kontakt med klienten bare kort tid før han møtte pressen, og avslører at ingen av dem er misfornøyde med hvordan første dag i rettssaken har utspilt seg.

Hva som ble sagt mellom de to velger han imidlertid å holde hemmelig.

BILDEBEVIS: I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Disse bildene er en del av politiets bevis mot den ham. Video: Expressen TV Vis mer

Uklar framtid

Derimot kan han avsløre at de har hentet inn to nye vitner i saken. Livvakten og en person som ifølge forsvareren har sett noe interessant.

Asap Rocky skal etter planen forklare sin side av saken førstkommende torsdag.

- Vi kommer til å gi han (den fornærmede journ.anm.) en interessant dag på torsdag, sier Jovicic.

Anklagene mot 30-åringen er ikke noe rapperen tar lett på, men forsvareren forteller at stjerna er takknemlig for alle som engasjerer seg i saken mot ham. Jovicic vil dog ikke dra inn det politiske, og påpeker at han derimot fokuserer på å gi klienten det best mulige forsvaret i retten.

Hva gjelder framtida til Asap Rocky sier forsvareren følgende:

- Framtida er … veldig uviss for ham.

RETTSSAK: Mora til den tiltalte amerikanske rapperen Asap Rocky er i Stockholm for å støtte sønnen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet TV Vis mer

Riktig å bryte inn

- Det han har uttrykket er at han er utrolig lei seg over at personen ikke bare kunne gi seg. Han er utrolig lei seg over at den fine tida han skulle ha i Stockholm ikke ble noe av. Han er lei seg over at man flere ganger forsøkte å ikke havne i den situasjonen man seinere havnet i, fortsetter han.

Forsvareren legger til at Asap Rocky står for å ha tatt del i situasjonen da han innså at livvakten ble angrepet. Ifølge Jovicic mener Rocky det var nødvendig å bryte inn.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Fornærmede forklarte seg

Sammen med to andre står rapperen tiltalt for å ha utøvd kroppsskade mot en 19 år gammel mann. Hendelsen skal ha skjedd den 30. juni, da de tiltalte møtte på 19-åringen utenfor spisestedet Max i Kungsgatan i den svenske hovedstaden.

De tre tiltalte nekter alle straffskyld, og hevder de handlet i nødverge.

Hittil i dag har påtalemyndigheten presentert saken, samt at de tre tiltaltes forsvarere har forklart deres side av saken. I ettermiddag forklarte fornærmede seg.

Tidligere i dag presenterte påtalemyndigheten som nevnt saken, der både videoklipp og SMS-er fra den aktuelle kvelden ble presentert for en fullsatt rettssal. Det ble også kjent at den fornærmede 19-åringen krever 139 700 kroner i erstatning fra de tiltalte.

Uenige om flaskebruk

Før pausen i rettssaken tidligere i dag, kom det fram at det strides om ei glassflaske ble brukt i slåsskampen eller ei. Blant annet har aktor påpekt ei flaske i rapperens hånd, men forsvareren, Slobodan Jovicic, påstår at flaska går i bakken idet rapperen har hendene på fornærmedes kropp. Slik argumenterer han for at Asap Rocky ikke kan ha brukt ei flaske mot fornærmede.

Asap Rockys forsvarer sår tvil om hvordan skadene kan ha oppstått, at de kan ha oppstått gjennom andre måter enn ei flaske. Han nevner blant annet en skarp fortauskant, en skarp stein eller andre gjenstander i området som mulige kilder - som ikke er blitt diskutert hittil.

MISFORNØYD: Asap Rocky-fan Ivan Waliullah er misfornøyd med hvordan svenske myndigheter håndterer saken rundt favorittrapperen. Reporter: Mathilde Lea. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

Fornærmede på sin side påstår at han ble slått i hodet med ei glassflaske. Han forklarte at han vet at det var glass i og med at den gikk i stykker da den traff hodet hans. 19-åringen hevdet også at det var mer enn én flaske.

Fløy inn gisselekspert

Varetektsfengslingen og rettssaken av rapstjerna har ikke gått ubemerket hen, og i internasjonale medier er det blitt skrevet om saken siden dag én. Flere kjendiser har kastet seg på og bedt om at Asap Rocky frifinnes, og også USAs president Donald Trump (73) har engasjert seg.

Tirsdag viser det seg også at han har sendt en gisselekspert fra USA til å overvære rettssaken. Det skriver Aftonbladet.

Det skal være snakk om presidentens foretrukne gisselekspert Robert C. O'Brien, som er sendt til Stockholm tingrett.

- Presidenten ba meg om å reise hit for å hjelpe de amerikanske statsborgerne. Vi jobber for å få de hjem så fort som mulig, sier han til AFP.

GISSELEKSPERT: Robert C. O'Brien på plass i den svenske tingretten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GISSELEKSPERT: Robert C. O'Brien på plass i den svenske tingretten. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det er president Trump selv som har bedt den amerikanske toppdiplomaten og gisseleksperten om å reise til Sverige i anledning Asap Rockys rettssak.

- Han er her for å passe på at de amerikanske statsborgerne har det bra, noe som alltid er høyeste prioritet for oss, sier Ruth Newman, talsperson for den amerikanske ambassaden i Sverige.

Rettssaken vil gå over tre dager, der onsdag er rettsfri dag, og fredag er siste dag. Tiltalen mot mennene har en strafferamme på to år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!