Prins Nikolai:

Framtidsplan klar etter farens sjokkutspill

Prins Nikolai vil starte på ny utdannelse.

HAR SØKT SKOLEPLASS: Etter å ha avbrutt sin militære utdannelse, har prins Nikolai nå søkt skoleplass ved Copenhagen Business School. Foto: NTB Scanpix
HAR SØKT SKOLEPLASS: Etter å ha avbrutt sin militære utdannelse, har prins Nikolai nå søkt skoleplass ved Copenhagen Business School. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2018 begynte prins Nikolai (19) av Danmark på en toårig utdannelse i Forsvaret - og gikk dermed i fotsporene til sin far, prins Joachim (50).

Sistnevnte står som et prakteksempel på en lang rekke kongelige som har tatt militærutdanning, og er utnevnt til oberst i reservestyrkene. Kongehusets menn har alltid vært en del av det danske forsvaret, og 50-åringen har aldri lagt skjul på at han tok det som selvfølge at tradisjonen ville bli videreført av hans eldste sønn.

Så kom kontrabeskjeden: 19-åringen valgte å avbryte oppholdet i oktober 2018 - to måneder inn i utdannelsen.

I mellomtida har prins Nikolai gjort det stort som modell.

Har søkt skoleplass

19-åringen har derimot gjort det tydelig at han ønsker flere bein å stå på i framtida, og nå har han bestemt seg for å begynne på skolen. Hvis alt går etter planen blir den unge prinsen student ved Copenhagen Business School til høsten.

Kongehuset bekrefter overfor danske BT at Nikolai har levert en søknad til bachelorutdannelse, og at han - i likhet med andre søkere - får svar 26. juli.

Den danske prinsen går dermed i fotsporene til sin mor, grevinne Alexandra (55) - som har en utdanning innen handel og økonomi fra Hongkong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer