Frank Løke

Frank Løke havnet i dramatisk redningsaksjon

- Jeg fikk panikk.

REDDET OPP AV VANNET: Svømmekonkurransen gikk ikke som håpet for Frank Løke som måtte hentes opp av redningsskøyte. Foto: Frank Løke
REDDET OPP AV VANNET: Svømmekonkurransen gikk ikke som håpet for Frank Løke som måtte hentes opp av redningsskøyte. Foto: Frank Løke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helgas årlige arrangement Open Water- Horten-Moss gikk ikke helt etter planen. Det som skulle være en konkurranse om å svømme de 10 000 meterne mellom de to byene, endte med en dramatisk redningsaksjon for flere av deltakerne, det skriver NRK.

53 personer ble plukket opp fra vannet av redningsskøyta Elias på grunn av kraftig vind og strøm i fjorden. Bare 51 av de 100 deltakerne fullførte den planlagte svømmeturen. I tillegg til redningsskøyta Elias bisto Røde Kors-båten og to redningsskøyter fra Vestfold i redningsaksjonen.

To av svømmerne som deltok i konkurransen skal ha blitt drevet så langt sør at de ble nødt til å gå i land på Bastøy.

Fikk panikk

En av deltakerne på arrangementet, tidligere håndballspiller og reality-deltaker Frank Løke (39), havnet midt i dramaet som utspant seg.

Da han svømte motstrøms utenfor Moss, omtrent halvveis i konkurransen, kom Løke farlig nær en av Bastøfergene. Ifølge Løke var det 9-10 sekundmeter vind, 1,5 meter høye bølger, i tillegg til en ekstremt sterk strøm, da han oppdaget fergen som var på vei mot ham.

Løke beskriver 10-15 minutter da fergen kommer stadig nærmere ham, uten at han klarer å se hvilken vei han burde svømme for å unngå båten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer