Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke:

Frank Løke med skade to uker før første «Skal vi danse»-sending

Endte på legevakten under dansetreninga.

RIBBEINSBRUDD: To uker før han skal prestere på parketten har Frank Løke fått konstantert ribbeinsbrudd. Foto: Joakim Kleven / TV 2
RIBBEINSBRUDD: To uker før han skal prestere på parketten har Frank Løke fått konstantert ribbeinsbrudd. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke lanserte TV 2 tolv nye kjendiser som skal være med i det populære programmet «Skal vi danse». Blant dem sto tidligere håndballspiller Frank Løke (38).

Flere av årets deltakere er kommet godt i gang med treninga fram mot første sending, men for Løke har det allerede gått galt.

38-åringen har nemlig klart å pådra seg et ribbeinsbrudd, to uker før første sending.

Det er VG som først omtaler saken.

- Som en kniv i siden

Ifølge avisa var det torsdag at «Action Frank» endte på legevakta under dansetreningen.

- På treningen i går skulle jeg løfte dansepartneren opp rundt hodet, og plutselig var det som om noen kjørte en kniv inn i siden min. Om det skyldes en svakhet som følge av boksingen eller selve løftet, vet jeg ikke. Ribbeinssmerter kan ofte melde seg etter noen dager, forteller han til VG.

Overfor Dagbladet forklarer Løke at han ikke har noe annet valg enn å trosse smertene.

- I år har jeg vært med på verdens tøffeste triatlon, Norges tøffeste sykkelløp og vært i bokseringen med norgesmesteren, og så er det altså på dansegulvet med jive at jeg brekker noe.

- Legene har gitt meg smertestillende og rådet meg til å ta det med ro og la bruddet få være i fred. Jeg har ikke tenkt å følge det rådet noe særlig. Jeg tar aldri smertestillende. Jeg liker ikke å tilføre kroppen medisin på grunn av smerte, fortsetter han.

Den tidligere håndballspilleren understreker videre at det var dansetreneren som insisterte på at han skulle dra til legevakten for å få det sjekket.

Tross brudd, 38-åringen forteller at han ikke har planer om å sykmelde seg av den grunn.

- Vi legger om koreografien litt de første dagene, men under første sending skal jeg være 100 prosent på plass. Da bryr jeg meg ikke om legenes råd.

- Jeg er vant til smerte, og har man opplevd liknende ting tidligere, blir man etter hvert ganske herdet, konstaterer han.

Skal trene knallhardt

Forrige uke kunne Løke fortelle til Dagbladet at han er godt i gang med treninga, og at han synes dansingen er frustrerende, men også veldig gøy.

- Det er utrolig gøy. Det er noe helt nytt. I starten ble jeg utrolig frustrert. Jeg fikk så jævlig mange trinn jeg måtte ha kontroll på og huske, og jeg fikk det ikke til. Men da jeg kom tilbake på trening dagen etter, så satt plutselig trinnene, sa Løke med stor iver.

Løke var nemlig forberedt på at han ville måtte trene ekstra hardt for å klare seg på parketten når livesendingene starter om kort tid. Dette fordi han med sine selverklærte manglende dansekunnskaper mente han lå på minussida før deltakerne hadde begynt treninga.

- Jeg er avhengig av å trene kjempehardt, kanskje mest av alle. I tillegg må jeg være ydmyk, ta til meg alle råd, høre på danselæreren og dommerne og gå i kulissene for å suge til meg mest lærdom for å greie meg her. Og jeg tåler kjeft og kritikk, det er jeg godt vant til å rette meg etter, sa han og la til:

- Hvis jeg greier å holde meg så lenge i konkurransen at jeg får trent nok, så kan jeg bli farlig.