DØDE I DAG: Frank Vincent (t. h.) døde i dag, ifølge TMZ. Her sammen med Vincent Pastore - en av hans motspillere i suksesserien Sopranos. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB Scanpix
DØDE I DAG: Frank Vincent (t. h.) døde i dag, ifølge TMZ. Her sammen med Vincent Pastore - en av hans motspillere i suksesserien Sopranos. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB ScanpixVis mer

Frank Vincent (78) er død

Kjent fra «The Sopranos», «Goodfellas» og sitt samarbeid med den berømte regissøren Martin Scorsese.

(Dagbladet): Det melder TMZ og flere andre medier.

Nettstedet skriver at skuespilleren i dag døde under en hjerteoperasjon. Dette etter at han fikk et hjerteinfarkt i forrige uke.

Frank Vincent ble 78 år gammel.

I løpet av amerikanerens karriere spilte han i en rekke filmer regissert av Martin Scorsese, deriblant «Raging Bull» og «Goodfellas».

Han framførte også en rekke minneverdige enkeltscener.

- Hvil i fred, Frank Vincent. Du leverte en av de beste filmreplikkene noensinne, skriver den kjente journalisten og forfatteren Jake Tapper på Twitter, og refererer til «Now go home and get your shine box»-sitatet i denne scenen.

I nyere tid markerte Vincent seg i den kritikerroste TV-serien Sopranos.

Her figurerte skuespilleren som Phil Leotardo - en homofob og svært brutal gangster som blir en av Tony Sopranos (seriens hovedperson) fremste rivaler.

- Jeg mener at det var et program forut for sin tid. På den tiden ville ikke skuespillere spille i TV-serier, de ville ikke ha den typen roller, sa Frank Vincent til Rolling Stone i 2016.

Dagbladet oppdaterer saken.

OG SÅ VAR DET SLUTT: Her ser du fem minutter av den aller siste «Sopranos»-episoden. Vis mer Vis mer