DØD: Den franske hertugdattera Hermine de Clermont-Tonnerre har gått bort. Det bekrefter familien i en uttalelse til den franske publikasjonen Point De Vue. Her avbildet i 2013. Her viser hun frAm klærne til designer Franck Sorbier i 2002. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DØD: Den franske hertugdattera Hermine de Clermont-Tonnerre har gått bort. Det bekrefter familien i en uttalelse til den franske publikasjonen Point De Vue. Her avbildet i 2013. Her viser hun frAm klærne til designer Franck Sorbier i 2002. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Hermine de Clermont-Tonnerre:

Fransk «prinsesse» i dødsulykke

Ble bare 54 år gammel.

Publisert

Den franske hertugdattera Hermine de Clermont-Tonnerre har gått bort. Det melder den franske publikasjonen Point De Vue.

Clermon-Tonnerre gikk bort som følge av skadene etter at hun var involvert i en ulykke på motorsykkel. Hun ble bare 54 år gammel.

ULYKKE: 54-åringen gikk bort som følge av en motorsykkelulykkel. Foto: NTB Scanpix
ULYKKE: 54-åringen gikk bort som følge av en motorsykkelulykkel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var omgitt av familien

I en uttalelse fra familien kommer det fram at 54-åringen gikk bort 3. juli etter å ha tilbrakt ei måned koma som følge av den fatale ulykken.

- Hermine de Clermont-Tonnerre, født i 1966, har nettopp forlatt oss etter ei måned i koma på sykehuset Kremlin Bicetre etter en tragisk motorsykkelulykke. Hun døde omgitt av hele familien, heter det i en uttalelse fra familien til den franske publikasjonen.

Hertugdattera omtalte seg selv om prinsesse, og skal også ha blitt betraktet som en av det franske folket.

«Prinsessa» er søstera til den nåværende hertugen av Clermont-Tonnerre, Aynard Jean Marie Antoine. Titlene ble gitt til familien hennes i 1823 og bekreftet av paven i 1911. Prinsessetittelen er imidlertid ikke anerkjent av den franske regjeringen.

54-åringen var datter av hertug Charles Henri av Clermont-Tonnerre og Anna Moranville. Hun var kjent som en motorsykkelentusiast med en svakhet for Hells Angels og Harley-Davidson, ifølge den franske publikasjonen.

FØLES RIKTIG: Over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserte hun et fram til da ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Moteløve

Hun begynte sin karriere som stylist hos det franske motehuset Christian Dior, før hun jobbet på Point De Vue som journalist på 1990-tallet. 54-åringen har tidligere vært gift med den franske forretningsmannen Alastair Cuddeford og etterlater seg de to barna, Allegra og Calixte.

I uttalelsen fra familien kommer det fram at hertugdattera alltid hadde evnen til å lyse opp ethvert rom hun var i.

- Hele hennes familie og venner vil minnes Hermine som en flott dame med et stort hjerte og en som alltid hadde tid til andre, heter det i deler av uttalelsen.

Ifølge New York Post hadde hertugdattera en forkjærlighet for fester, der hun ofte gikk rundt med en sigar i den ene hånda og en cocktail i den andre. Franskmennene omfavnet stilen hennes og mediene omtalte henne som «rock and roll-prinsessa».

HYLLES: Venner og familie hyller nå den avdøde «prinsessen». Her er hun fotografert på en fest i 2001, i forbindelse med kinesisk nyttår. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Venner og familie hyller nå den avdøde «prinsessen». Her er hun fotografert på en fest i 2001, i forbindelse med kinesisk nyttår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av motorsykkelulykken uttalte den franske popsangeren Jean-Luc Lahaye seg om 54-åringen som også var hans slektning.

- Hun er ei jente som jeg elsker, en trofast venn, veldig glad og en ekstraordinær karakter, uttalte popsangeren, ifølge avisa.

Hertugdattera skrev sju romaner og dukket opp på flere tv-serier, inkludert «Fear Factor» og «La Ferme Celebrities en Afrique».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer