Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian ranet i Paris:

Franske politikere i full krangel etter Kardashian-ranet: - Vil bare gjøre vondt verre

Tror færre turister vil komme til Paris. 

«PARIS, JE T'AIME»: Kim Kardashian (lyseblå kjole i midten) feiret utdrikningslaget sitt i Paris i 2014. Dette er bare ett av Kardashians mange besøk til den franske hovedstaden de siste åra. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix
«PARIS, JE T'AIME»: Kim Kardashian (lyseblå kjole i midten) feiret utdrikningslaget sitt i Paris i 2014. Dette er bare ett av Kardashians mange besøk til den franske hovedstaden de siste åra. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at turistnæringen i Frankrike har lidd etter terrorangrepene i Paris og Nice.

I august uttalte landets utenriks- og turistminister, Jean-Marc Ayrault, til nyhetsbyrået AFP at turismen har falt med syv prosent siden begynnelsen av året.

- Paris er verst rammet, forklarte Ayrault, som pekte på terrorfrykt som en av årsakene.

Populær kjendisby

Hollywood-kjendisene, som har valfartet til den franske hovedstaden i en årrekke, har imidlertid ikke sviktet Paris. Titt og ofte er den ene eller andre verdensstjerna innom motemetropolen, som er som en viktig by å regne om du vil vise deg fram.

Dette har realitydronninga Kim Kardashian (35) skjønt for lenge siden, og hun har antakeligvis mistet tellinga over antall Paris-besøk.

Foruten å delta på enhver stor motebegivenhet, holdt hun for eksempel utdrikningslaget sitt her - i dagene før hun gifta seg med Kanye West (39) for to år siden.

Men da hun var på plass i forrige uke for å overvære moteuka, kanskje det største kjendishøydepunktet av dem alle, gikk det som kjent galt.

MEDIESTORM: Det har vært stor interesse for Kardashian-ranet i medier verden over de siste dagene. Her har en rekke pressefolk rigget sge til utenfor bygningen der ranet fant sted. Foto: Georgie Gillard/Daily Mail/SOLO Syndication/ NTB Scanpix
MEDIESTORM: Det har vært stor interesse for Kardashian-ranet i medier verden over de siste dagene. Her har en rekke pressefolk rigget sge til utenfor bygningen der ranet fant sted. Foto: Georgie Gillard/Daily Mail/SOLO Syndication/ NTB Scanpix Vis mer

- Stor tabbe

I kjølvannet av det brutale innbruddet natt til mandag, der maskerte menn tok seg inn i Kardashians Paris-leilighet og truet henne med pistol, har det dukket opp mange spørsmål rundt hvorvidt Kardashians vakthold var godt nok.

Andre har gitt fransk politi skylda.

- Det er en stor tabbe fra politiets side - at dette velorganiserte ranet kunne finne sted i et av de mest luksuriøse strøkene i Paris, rett under nesene deres, mens Frankrike er i høyeste beredskap, uttalte CNNs Paris-korrespondent Jim Bittermann til eget mediehus like etter hendelsen.

Nathalie Kosciusko-Morizet, medlem av den franske nasjonalforsamlingen og det konservative partiet Les Républicains, tror Kardashian-ranet gjør at enda færre turister vil besøke Paris i framtida.

- Det som skjedde med henne omtales over hele verden, hele tida. Vet dere hva slags anti-reklame dette er for Paris?, fortvilte hun på lufta hos radiokanalen Europe1, ifølge New York Times.

PROFILERT BESØK: Kim Kardashian delte villig fra sitt Paris-besøk i sosiale medier i dagene før ranet, og hun ble fotografert på flere av de store motevisningene. Her er hun og mora Kris Jenner på Givenchy-visningen søndag, noen timer før ranet fant sted. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
PROFILERT BESØK: Kim Kardashian delte villig fra sitt Paris-besøk i sosiale medier i dagene før ranet, og hun ble fotografert på flere av de store motevisningene. Her er hun og mora Kris Jenner på Givenchy-visningen søndag, noen timer før ranet fant sted. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

- Kronisk usikkerhet

Politikerkollega Florian Philippot, som representerer det franske partiet National Front, deler Kosciusko-Morizets bekymring.

- Den kroniske usikkerheten som preger Frankrike går nok en gang utover turistnæringa, skriver han på Twitter.

Philippot kritiserer samtidig Paris' ordfører, Anne Hidalgo, for å ikke ha gjort nok.

Hidalgo avfeier beskyldningene:

- Å bruke denne saken for å fremme egen politikk, når det å øke antall turister bør være hovedprioritet, vil bare gjøre vondt verre, sier Hidalgo, ifølge Washington Post.

RUMPE-KYSSER: Kjendis-plageren Vitalii Sediuks stunt ble fanget på kamera. I forbindelse med Paris Fashion Week 28. september var Kim Kardashian på vei til en restaurant. Da så Sediuk sitt snitt til å gjøre noe i protest. Video: YouTube/Ondine Azoulay via Storyful Vis mer

Synlighet i sosiale medier

Mange mener for øvrig at det verken er fransk politi eller Kardashians sikkerhetsvakter som skal klandres for skandaleranet - men at Kardashians kjendisstatus og synlighet i sosiale medier gjorde henne til et mål.

- Når man snakker om ei stjerne som Kim Kardashian, som har, tror jeg, mer enn 48 millioner følgere på Twitter, så kunne dette like gjerne skjedd i utlandet som i Paris, har politiets talskvinne, Johanna Primevert, tidligere uttalt.

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

Kim Kardashian har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen personlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!