Kim Kardashian ranet i Paris:

Franske politikere i full krangel etter Kardashian-ranet: - Vil bare gjøre vondt verre

Tror færre turister vil komme til Paris. 

«PARIS, JE T'AIME»: Kim Kardashian (lyseblå kjole i midten) feiret utdrikningslaget sitt i Paris i 2014. Dette er bare ett av Kardashians mange besøk til den franske hovedstaden de siste åra. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix
«PARIS, JE T'AIME»: Kim Kardashian (lyseblå kjole i midten) feiret utdrikningslaget sitt i Paris i 2014. Dette er bare ett av Kardashians mange besøk til den franske hovedstaden de siste åra. Foto: ABACAPRESS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at turistnæringen i Frankrike har lidd etter terrorangrepene i Paris og Nice.

I august uttalte landets utenriks- og turistminister, Jean-Marc Ayrault, til nyhetsbyrået AFP at turismen har falt med syv prosent siden begynnelsen av året.

- Paris er verst rammet, forklarte Ayrault, som pekte på terrorfrykt som en av årsakene.

Populær kjendisby

Hollywood-kjendisene, som har valfartet til den franske hovedstaden i en årrekke, har imidlertid ikke sviktet Paris. Titt og ofte er den ene eller andre verdensstjerna innom motemetropolen, som er som en viktig by å regne om du vil vise deg fram.

Dette har realitydronninga Kim Kardashian (35) skjønt for lenge siden, og hun har antakeligvis mistet tellinga over antall Paris-besøk.

Foruten å delta på enhver stor motebegivenhet, holdt hun for eksempel utdrikningslaget sitt her - i dagene før hun gifta seg med Kanye West (39) for to år siden.

Men da hun var på plass i forrige uke for å overvære moteuka, kanskje det største kjendishøydepunktet av dem alle, gikk det som kjent galt.

MEDIESTORM: Det har vært stor interesse for Kardashian-ranet i medier verden over de siste dagene. Her har en rekke pressefolk rigget sge til utenfor bygningen der ranet fant sted. Foto: Georgie Gillard/Daily Mail/SOLO Syndication/ NTB Scanpix
MEDIESTORM: Det har vært stor interesse for Kardashian-ranet i medier verden over de siste dagene. Her har en rekke pressefolk rigget sge til utenfor bygningen der ranet fant sted. Foto: Georgie Gillard/Daily Mail/SOLO Syndication/ NTB Scanpix Vis mer

- Stor tabbe

I kjølvannet av det brutale innbruddet natt til mandag, der maskerte menn tok seg inn i Kardashians Paris-leilighet og truet henne med pistol, har det dukket opp mange spørsmål rundt hvorvidt Kardashians vakthold var godt nok.

Andre har gitt fransk politi skylda.

- Det er en stor tabbe fra politiets side - at dette velorganiserte ranet kunne finne sted i et av de mest luksuriøse strøkene i Paris, rett under nesene deres, mens Frankrike er i høyeste beredskap, uttalte CNNs Paris-korrespondent Jim Bittermann til eget mediehus like etter hendelsen.

Nathalie Kosciusko-Morizet, medlem av den franske nasjonalforsamlingen og det konservative partiet Les Républicains, tror Kardashian-ranet gjør at enda færre turister vil besøke Paris i framtida.

- Det som skjedde med henne omtales over hele verden, hele tida. Vet dere hva slags anti-reklame dette er for Paris?, fortvilte hun på lufta hos radiokanalen Europe1, ifølge New York Times.

PROFILERT BESØK: Kim Kardashian delte villig fra sitt Paris-besøk i sosiale medier i dagene før ranet, og hun ble fotografert på flere av de store motevisningene. Her er hun og mora Kris Jenner på Givenchy-visningen søndag, noen timer før ranet fant sted. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
PROFILERT BESØK: Kim Kardashian delte villig fra sitt Paris-besøk i sosiale medier i dagene før ranet, og hun ble fotografert på flere av de store motevisningene. Her er hun og mora Kris Jenner på Givenchy-visningen søndag, noen timer før ranet fant sted. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

- Kronisk usikkerhet

Politikerkollega Florian Philippot, som representerer det franske partiet National Front, deler Kosciusko-Morizets bekymring.

- Den kroniske usikkerheten som preger Frankrike går nok en gang utover turistnæringa, skriver han på Twitter.

Philippot kritiserer samtidig Paris' ordfører, Anne Hidalgo, for å ikke ha gjort nok.

Hidalgo avfeier beskyldningene:

- Å bruke denne saken for å fremme egen politikk, når det å øke antall turister bør være hovedprioritet, vil bare gjøre vondt verre, sier Hidalgo, ifølge Washington Post.

RUMPE-KYSSER: Kjendis-plageren Vitalii Sediuks stunt ble fanget på kamera. I forbindelse med Paris Fashion Week 28. september var Kim Kardashian på vei til en restaurant. Da så Sediuk sitt snitt til å gjøre noe i protest. Video: YouTube/Ondine Azoulay via Storyful Vis mer

Synlighet i sosiale medier

Mange mener for øvrig at det verken er fransk politi eller Kardashians sikkerhetsvakter som skal klandres for skandaleranet - men at Kardashians kjendisstatus og synlighet i sosiale medier gjorde henne til et mål.

- Når man snakker om ei stjerne som Kim Kardashian, som har, tror jeg, mer enn 48 millioner følgere på Twitter, så kunne dette like gjerne skjedd i utlandet som i Paris, har politiets talskvinne, Johanna Primevert, tidligere uttalt.

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot.

Kim Kardashian har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen personlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer