Prins Christian:

Frarådes dansk kjæreste

Prins Christian skal ha blitt rådet til å finne seg en kjæreste uten dansk blod.

FRAMTIDIG KONGE: Prins Christian går en helt spesiell framtid i møte. Her med foreldrene kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB
FRAMTIDIG KONGE: Prins Christian går en helt spesiell framtid i møte. Her med foreldrene kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden han kom til verden for snart 16 år siden, har prins Christian hatt en helt spesiell rolle i Danmark.

Som sønn av kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (49) går han en framtid i møte som de færreste av oss noen gang vil kjenne oss igjen i.

Han er nemlig nummer to i arverekken til den danske tronen, og selv om han tilsynelatende lever et liv på lik linje med andre unge i dag, hviler det utvilsomt et enormt ansvar på de unge skuldrene.

Tidligere denne måneden ble det blant annet kjent at han flytter hjemmefra til høsten for å fortsette skolegangen på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Utenlandsk kone

Men etter ungdomstid og skolegang venter altså et liv med kongelige plikter, og det kommer ikke helt uten regler. I hvert fall hvis vi skal tro danske Se og Hør.

Nettstedet skriver nemlig denne uka at til og med valg av livspartner påvirkes av «det blå blodet». Kongehuset har selv, ifølge Se og Hør, gjennom tidligere hoffsjefer og kronprins Frederik avslørt at en dansk tronarving ikke bør gifte seg med en danske.

- Du kan ikke ha en dansk kjæreste. En dansk jente har dansk familie, og så sitter det alltid en eller annen onkel Aage på et springbrett i Herning med ti øl og forteller om hvor hyggelig de har det i familien. Det går ikke. Man må ha en utenlandsk jente. Jo lengre vekk, jo bedre, skal tidligere hoffsjef Per Thornit ha fortalt kronprins Frederik før han traff kona Mary.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer