Kronprinsesse Amalia:

Frasier seg million-apanasjen

Den unge tronarvingen ønsker ikke lenger å få penger av staten. Det har aldri skjedd før.

ØNSKER IKKE BETALT: Kronprinsesse Catharina-Amalia, som en gang skal bli Nederlands dronning, har valgt å frasi seg apansjen midlertidig. Foto: SplashNews / NTB
ØNSKER IKKE BETALT: Kronprinsesse Catharina-Amalia, som en gang skal bli Nederlands dronning, har valgt å frasi seg apansjen midlertidig. Foto: SplashNews / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen hemmelighet at apanasje stadig er et tema som dukker opp. Flere og flere ønsker nemlig å frata de kongelige i Europa apanasjen, blant annet i Danmark.

Nylig ble det nemlig kjent at 49 prosent av den danske befolkningen er helt eller delvis enige i at prins Joachim (52) bør fratas apanasjen fra 2022. Det kom fram i en underøkelse utført av Berlingske Tidende.

Ei som imidlertid har tatt på seg den oppgaven helt selv, er den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia (17).

Hun har nemlig nå valgt å frasi seg apanasjen - i hvert fall foreløpig.

Skal dekke utgifter

Kronprinsesse Catharina-Amalia er datter av dronning Maxima og kong Willem-Alexander (54), sønn av den tidligere dronning Beatrix av Nederland. De har også prinsessebarna Alexia (16) og Ariane (14).

Den unge tronarvingen fyller 18 år i desember. Dermed vil hun også kunne forvente å motta en årlig apanasje på rundt 16 millioner kroner, skriver det nederlandske medier NOS.

Rundt 3 millioner skal være lønn, mens resterende millioner er til å dekke utgifter i forbindelse med å være kronprinsesse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer