Familien Ingebrigtsen:

Fraværet vekker oppsikt

Gjert Ingebrigtsens var ikke i sønnen Jakobs bryllup. Det skaper overskrifter.

DEN GANG DA: Gjert Ingebrigtsen var ofte i forgrunnen på gruppebilder med løpesønnene sine. Etter bruddet vil gutta være i fred under de store mesterskapene. Foto: Lise Åserud / NTB
DEN GANG DA: Gjert Ingebrigtsen var ofte i forgrunnen på gruppebilder med løpesønnene sine. Etter bruddet vil gutta være i fred under de store mesterskapene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kunne Jakob Ingebrigtsen (23) og Elisabeth Asserson (23) endelig gi hverandre sitt ja foran en fullsatt kirke i Drammen.

Flere var naturligvis til stede for å feire kjærligheten mellom det unge paret, og mens blant andre brødrene Filip (30) og Henrik Ingebrigtsen (32) slo av en prat med reporterne, var det én som glimret med sitt fravær.

Pappa Gjert Ingebrigtsen (57) var nemlig ikke se verken før, under eller etter vielsen. Ut fra hva Dagbladets reporter på stedet kunne se, var ikke 57-åringen til stede ved sønnens bryllup.

GIFT: Lørdag 23. september giftet Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson seg i Bragernes kirke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Fjernet bilde

Mye har skjedd innad i den en gang sammensveisede familien. Det ryktes om full isfront mellom far og barn. Lørdag fyrte Gjert ytterligere opp under ryktene da han la ut, og seinere slettet, en kryptisk melding i sosiale medier.

Mens «hele» Ingebrigtsen-klanen sto stivpyntede i Bragernes kirke i Drammen, tok Gjert sosiale medier fatt.

«Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv», sto det i bildet som lå på Gjerts Instagram-profil i drøye ti minutter.

Han siterte i innlegget diktet «Du må ikke sove» av Arnulf Øverland fra 1937.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Diktet ble sett på som en advarsel mot nazismen, og strofen Gjert Ingebrigtsen har gjengitt blir ofte brukt som et sitat for å mane til solidaritet med undertrykte og vanskeligstilte.

57-åringen valgte også å legge til følgende bildetekst:

«Go with the flow. Hmmm».

PÅ INSTAGRAM: Gjert Ingebrigtsen lørdag ettermiddag. Foto: Skjermdump
PÅ INSTAGRAM: Gjert Ingebrigtsen lørdag ettermiddag. Foto: Skjermdump Vis mer

Gjerts fravær ble toppsak i mange norske medier lørdag ettermiddag og kveld. Også i utlandet har de fått med seg at patriarken ikke var til stede.

Den finske storavisa Iltalehti omtaler bryllupet, og vier en hel del spalteplass til det faktum at Gjert uteble. De omtaler også Instagram-innlegget han la ut, og siden slettet.

«Forholdet er ifølge norske medier dårlig», skriver den finske avisa.

Dagbladet har forsøkt å nå Gjert Ingebrigtsen lørdag og søndag, uten å få svar.

- Veldig privat

I en årrekke var han trener for både Jakob, Filip og Henrik før han i februar 2022 fikk sparken av sine tre sønner.

Ingebrigtsen-familien, som tidligere brettet ut om livet sitt i NRK-serien «Team Ingebrigtsen», har forholdt seg relativt ordknappe rundt familiedramaet. Det er likevel ikke til å stikke under stol at stemningen ser ut til å være betent innad i familien.

Svært få detaljer har blitt lekket til offentligheten. Mens Filip og Jakob har hatt lite å si om temaet, har storebror Henrik erkjent at det har vært tøft for familien.

VELDIG FINT: Henrik ingebrigtsen forteller hvordan broren Jakob var før brylluppet. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Tidligere i sommer kom kona til Jakob, Elisabeth Asserson, med noen få ord rundt situasjonen.

- Det er veldig privat. Det er ingen som har lyst å ha familiekrangler i media, sa hun til TV 2.

Asserson erkjente at folk var nysgjerrige, men minnet om at ingen er nødt til å snakke om familiedramaet.

- Det har ikke vært veldig lett. Vi prøver å ikke uttale oss så mye i media, fordi vi synes ikke det har noe i media å gjøre. At andre synes det har noe i media å gjøre, får dem bare synes, forklarte Asserson videre.

- Mye støy og belastning

Under VM i Budapest tidligere i sommer valgte storebror Henrik Ingebrigtsen å fyre løs mot opplegget rundt Jakob, som han mente hadde «fullstendig feilet».

KJENDISTUNGT: Ingebrigtsen-kjærestene Elisabeth Asserson og Liva Ingebrigtsen var sendt til Bergen for å motta pris hvis Team Ingebrigtsen skulle vinne pris. Video: Rød Løper Vis mer

Kort tid seinere gikk han derimot ut i VG og forklarte uttalelsene sine.

- Jeg føler kanskje at man har undervurdert belastningen av situasjonen vi er i, spesielt familiekonflikten som vi står i. For jeg ser jo at for alle og enhver, er det en grense for hvor mye støy og belastning man tåler, uten at man lar seg knekke.

Han la også til at det ikke er passende å fortelle offentligheten hva familiekonflikten går ut på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer