STOR SATSING: Freddy dos Santos debuterer som programleder i «Amazing Race Norge», som blir den største norsk realityproduksjonen noensinne, ifølge produksjonsselskapet. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
STOR SATSING: Freddy dos Santos debuterer som programleder i «Amazing Race Norge», som blir den største norsk realityproduksjonen noensinne, ifølge produksjonsselskapet. Foto: Lars Eivind Bones /DagbladetVis mer

Freddy dos Santos leder Norges største realitysatsing

Blir programleder i «Amazing Race Norge».

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre at Freddy dos Santos (35) blir programleder for TV 2s nye megasatsing, realityserien «Amazing Race Norge».

- Jeg gleder meg veldig. Programlederrollen blir noe helt nytt for meg, og jeg tar fatt på jobben med ærefrykt, sier dos Santos til Dagbladet.

«The Amazing Race» er opprinnelig et amerikansk konsept, og er blant verdens lengstlevende og mest prisvinnende realityprogrammer. Ifølge produsenten Rubicon blir TV 2-versjonen den største norske realityproduksjonen noensinne.

Reiser verden rundt Omfanget skyldes blant annet rundt 50 000 kilometer med reisevirksomhet.

«Amazing Race Norge» spilles nemlig inn i flere eksotiske land. 11 par får i oppgave å komme seg fra utgangspunktet i Norge til et foreløpig ukjent land på kortest mulig tid med en viss sum utdelte penger.

Paret som bruker lengst tid ryker ut av programmet. I tillegg må deltakerne løse ulike oppgaver på de forskjellige stedene, som en del av konkurransen.

Ukjent og eksotisk Det er foreløpig en godt bevart hemmelighet hvilke land som skal besøkes.

Men dos Santos, med ti år bak seg som bereist fotballspiller i Vålerenga, gir likevel en liten pekepinn.

- Reiseruta er helt fantastisk, jeg har aldri vært i noen av landene vi skal besøke, sier han.

TV 2 og Rubicon jobber for tida med å finne deltakere til serien. 

Legger opp som fotballspiller Innspillingen av «The Amazing Race» starter i januar, omtrent samtidig som dos Santos ville begynt oppkjøringen til en ny fotballsesong. Men etter de fire gjenstående kampene i Tippeligaen er fotballkarrieren slutt for den populære spilleren.

- Fotball har vært en stor del av livet mitt, så det blir vemodig når de andre gutta starter oppkjøringen i januar, sier dos Santos.

Reiseruta er lagt til åtte land, fordelt på 13 etapper og 14 programmer.

Dos Santos drømmer allerede om at programmet blir en suksess, så det får flere sesonger på lufta. I USA spilles for øyeblikket sesong nummer 20 inn.

- Positiv fyr Den ferske programlederen skal jobbe for at «Amazing Race Norge» ikke går i realityfella og blir drittsekk-tv.

- Hvorfor tror du selv at du fikk jobben?

- Jeg framstår som en positiv fyr, og liker at det er god stemning rundt meg. Jeg håper å bli en person som deltakerne kan stole på og få støtte fra. Samtidig er dette en konkurranse. Jeg må piske dem litt, slik jeg har gjort med unggutta i Vålerenga de siste åra, sier dos Santos.