Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Freddy dos Santos spiller John Brungots homofile elsker i ny sketsj

- Det er kanskje greit at jeg har lagt opp, ellers hadde vel fotballkommentatorene fått mye å kose seg med.

(Dagbladet): I det nye humorprogrammet «Nårje» skal Otto Jespersen (57), John Brungot (34) og Henriette Steenstrup (37) levere karakterbaserte sketsjer som skildrer nordmenn sett fra svenske øyne.

Trioen har fått med seg forskjellige kjendiser til å medvirke i de ulike sketsjene, blant andre skuespillerne Fritjov Såheim og Inger Teien.

Men i første episode av serien, som har premiere på TV 2 8. mars, dukker også den tidligere fotballstjerna Freddy dos Santos (35) opp i en sketsj sammen med John Brungot.

Sketsjen parodierer tar for seg problematikken rundt homofili i det norske fotballmiljøet, som har vært debattert en rekke ganger tidligere.

Framfører frekke replikker Som en parodi på filmen «Brokeback Mountain», omhandler sketsjen, «Ekeberg Mountain», fotballspilleren Finn Johan, som ennå ikke har kommet ut av skapet, når han treffer Freddy dos Santos på Ekeberg. Det hele ender med at de to har sex, i sketsjen vel og merke.

Freddy dos Santos forteller at han kjenner John Brungot fra før, og at det var derfor han ble med på å gjøre sketsjen.

- Vi kjenner jo hverandre godt fra før, men du kan jo si at vi ble enda bedre kjent i denne sketsjen, forteller han lattermildt til Dagbladet.

Brungot forteller at de ønsket dos Santos til sketsjen fordi «han er en drivende god fotballspiller, en enda bedre skuespiller og faktisk et gullende godt menneske».

Med forførende stemme, framfører dos Santos frekke replikker som «Slapp av. Jeg bare benner'n opp i krysset, så blir alt fint» og «Ta av deg shortsen. Jeg setter'n i krysset. Stang inn. Helt oppi vinkelen» under «elskovsakten».

PARODIERER: Sketsjen er en parodi på den mye omtalte filmen «Brokeback Mountain» med Jake Gyllenhaal og Heath Ledger i hovedrollene, fra 2005. Foto: Stella Pictures
PARODIERER: Sketsjen er en parodi på den mye omtalte filmen «Brokeback Mountain» med Jake Gyllenhaal og Heath Ledger i hovedrollene, fra 2005. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er kanskje greit at jeg har lagt opp, ellers hadde vel kommentatorene fått mye å kose seg med, sier dos Santos og ler.

- Litt kleint Selv har ennå ikke sett sketsjen, men har et stort håp om at den blir morsom. Likevel innrømmer han at det blir litt kleint å se seg selv i den settingen.

- Det kan hende jeg blir sittende å se den med puta foran ansiktet.

Homofili i fotballmiljøet har lenge vært et debattert tabu, og dos Santos syns det er trist at det ofte legges lokk på temaet.

- Denne sketsjen er jo først og fremst ment som et morsomt innspill, men hvis det kan brukes som en del av debatten, er ingenting bedre enn det. Alle monner drar, så om dette kan ha en liten effekt, er det veldig bra.

John Brungot føler ikke at den humoristiske sketsjen blir viktig i en homodebatt.

- Hvis denne lille sketsjen kan hjelpe på mer åpenhet om homofili i fotballmiljøet, ja, da har vi oppnådd mer enn vi kunne håpet på, sier han.

- Ikke bare behagelig Selv om dos Santos nå har fått prøve seg som skuespiller, og roses av Brungot, tviler han likevel på at han har noen stor skuespillerkarriere foran seg.

- Dette var jo en overgang fra det jeg har gjort tidligere. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men det var veldig gøy, sier dos Santos.

Han forteller at det var en rar opplevelse å stå på Ekeberg og spille inn sketsjen.

«EKEBERG MOUNTAIN» Freddy dos Santos spiller John Brungots homofile elsker i «Nårje»-sketsjen.  
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
«EKEBERG MOUNTAIN» Freddy dos Santos spiller John Brungots homofile elsker i «Nårje»-sketsjen. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Det var iskaldt og vi hadde jo ikke akkurat på oss så mye klær. Det var ikke bare behagelig, sier han og ler.

På spørsmål om hvordan det var å ha «sex» med Freddy dos Santos, svarer Brungot slik:

- Viktig! Vi hadde ikke sex! Det var en sketsj. Vi er jo begge veldig etablerte med hver våre fantastiske kvinner. Når det er sagt, hadde jeg spilt på det «andre laget», så er ikke Freddy den verste å være sammen med. Han er en drømmemann!

LAGER HUMORPROGRAM: John Brungot og Otto Jespersen er snart premiereklare med humorprogrammet «Nårje», sammen med Henriette Steenstrup. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LAGER HUMORPROGRAM: John Brungot og Otto Jespersen er snart premiereklare med humorprogrammet «Nårje», sammen med Henriette Steenstrup. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media