Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fredly politianmelder påstått aviskilde

Arne Fredly mener Finansavisen ble misbrukt i et "kriminelt forsøk på kursmanipulasjon og sabotasje".

Den Monaco-bosatte investoren Arne Fredly politianmelder en mann han hevder var kilde til en avisartikkel i Finansavisen på lørdag. Han mener artikkelen inneholdt ødeleggende opplysninger for et oljeprosjekt han er involvert i.
Den Monaco-bosatte investoren Arne Fredly politianmelder en mann han hevder var kilde til en avisartikkel i Finansavisen på lørdag. Han mener artikkelen inneholdt ødeleggende opplysninger for et oljeprosjekt han er involvert i. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Finansmannen Arne Fredly politianmelder en person som ifølge Fredly var kilde til en artikkel i Finansavisen på lørdag.
Artikkelen handlet om en intensjonsavtale om oljefelter i Texas, mellom børsnoterte Norse Energy Corp ASA (NEC) som skal kjøpe feltene, og blant annet selskapet Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise Inc. Arne Fredly er med på selgersiden, og kan ifølge artikkelen få en gevinst i hundremillionersklassen.
Ifølge Fredly inneholdt artikkelen skjeve og ufullstendige opplysninger, som var «egnet til å skape usikkerhet om lønnsomheten i prosjektet blant aksjonærene i NEC».

Bløff-påstander Ifølge en pressemelding har Finansavisens journalist overfor Fredly bekreftet at artikkelen bygget på telefonsamtaler med en tidligere megler, og e-poster fra en viss "Jon H. Eriksen". Men Finansavisen skal ifølge Fredly være utsatt for en bløff.
- Så langt vi har greid å bringe på det rene, finnes det i virkeligheten ingen "Jon H. Eriksen", skriver Fredly og selskapet han representerer, Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise, i pressemeldingen.

Står ved artikkelenFinansavisens redaktør Steinar Grini vil ikke kommentere hvem som er avisens kilder. Han står ved artikkelen på lørdag.
-Hovedvinklingen og storyen i saken er riktig. Fredly gjør et kupp på salget av disse oljefeltene. Utover det er det en beskrivelse av lønnsomheten i den type prosjekter.
-Er det noe i artikkelen som ikke er riktig?
-Vi har fått noen påstander fra Fredly om mindre ting som ikke rokker ved hovedvinklingen på saken i det hele tatt.

-Skulle framprovosere brudd Avtalen om å kjøpe oljefeltene skal ifølge pressemeldingen godkjennes av NECs aksjonærer i generalforsamling senere denne måneden.
«De negative påstandene som ble presentert i lørdagens utgave av Finansavisen, blant annet om det fremtidige inntjeningspotensialet for områdene, er så å si identiske med påstander som ble fremsatt i fire e-poster til NECs ledelse i forrige uke. Innholdet i de fire e-postene skulle åpenbart bidra til å få NEC-ledelsen til å bryte intensjonsavtalen», heter det i pressemeldingen fra Arne Fredly og Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise Inc.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!