RIK, RIKERE, RIKEST: Ingen har lagt seg opp mer penger enn John Fredriksen siden i fjor. Her fra gjenåpningen av Theaterkafeen nylig, etter en restaurering. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
RIK, RIKERE, RIKEST: Ingen har lagt seg opp mer penger enn John Fredriksen siden i fjor. Her fra gjenåpningen av Theaterkafeen nylig, etter en restaurering. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Fredriksen-formuen eser ut

Shippingmagnat John Fredriksens formue har vokst til hele 60 milliarder kroner, ifølge Kapital.

||| Finansbladet Kapital har igjen kåret Norges 400 rikeste, og slår fast at Norges rikeste mann har blitt enda rikere.

Den utflyttede rederen har lagt hele 13,9 milliarder kroner til formuen, mer enn noen andre, har bladet beregnet. Dermed er hans anslåtte formue oppe i formidable 60 milliarder kroner, nesten tre ganger så mye som nummer to på lista Olav Thon.

Forklaringen på den hurtigvoksende pengebingen er kraftig kursoppgang i Fredriksen-selskapene på børsen, og de store utbyttene rederen har sikret seg de siste årene.

«Fattige» Røkke Kapitals nyeste liste viser at det har vært et godt år for de aller rikeste, uten at det har slått ut i store forandringer i rangeringen dem i mellom.

Bare Kjell Inge Røkke har blitt fattigere.

Nå ligger han på en tiendeplass, etter å ha tapt 650 millioner kroner.
Dermed sitter han igjen med en anslått formue på 8,65 milliarder kroner.

Han kan trøste seg med at han fortsatt er mye rikere enn sin kompis og tidligere forretningspartner Bjørn Rune Gjelsten. Men eiendomsinvestoren Gjelsten haler innpå. Siden ifjor har han blitt 800 millioner rikere, mener Kapital, og har nå en anslått formue på fire milliarder kroner.

Hagen tjente grovt Etter John Fredriksen og Olav Thon følger matkongene Johan Johannsson og Odd Reitan på tredje og fjerde plass på rikinglista, med formuer på 20 og 19 milliarder kroner.

Deretter kommer Johan H. Andresen jr med 15,75 milliarder.

Orkla-eier, tidligere kjøpmann og samfunnsdebattant Stein Erik Hagen er i år 3,7 milliarder kroner rikere enn i fjor, uten at det har gitt ham noe hopp oppover på lista. Han er nå rangert som den sjette rikeste i Norge, med en formue på 13,3 milliarder kroner.