STOLT FAMILIE: Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos.
 Kone og barn til fredsprisvinneren f.v. i hvit kjole Maria Antonia Santos, Martin Santos og Maria Clemencia Rodriguez før prisseremonien i Oslo rådhus lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOLT FAMILIE: Nobels fredspris 2016 til Colombias president Juan Manuel Santos. Kone og barn til fredsprisvinneren f.v. i hvit kjole Maria Antonia Santos, Martin Santos og Maria Clemencia Rodriguez før prisseremonien i Oslo rådhus lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Nobelprisen 2016:

Fredsprisvinnerens kone med skjult kjole-symbol

Fredsprisvinner Juan Manuel Santos' kone stjal showet på nobelutdelingen med en hvit kjole med fredssymbol i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Santos' kone, Maria Clemencia Rodriguez, var iført en langermet hvit kjole da hun ankom prisutdelingen i Oslo rådhus.

I det Rodriguez snudde ryggen til kameraene, ble en åpen rygg med utskjæringer av et fredssymbol synlig.

Også datteren Maria Antonia Santos stilte i hvitt for anledningen.

HEMMELIG SYMBOL: Da kona til fredsprisvinneren snudde ryggen til, kom freds-symbolet på ryggen hennes fram. Foto: NTB scanpix 
HEMMELIG SYMBOL: Da kona til fredsprisvinneren snudde ryggen til, kom freds-symbolet på ryggen hennes fram. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Det samme gjorde Nobelkomiteens nestleder Berit Reiss-Andersen, med en lang hvit jakke over svarte bukser. På slaget klokken 13 ankom kongefamilien, som ble ønsket velkommen av Reiss-Andersen på vegne av Nobelkomiteen.

Santos får prisen for sitt arbeid med å få til en fredsavtale med FARC-geriljaen i Colombia. Avtalen har gjort slutt på over 50 år med borgerkrig i landet.

I talen takket og hyllet Nobelkomiteen også alle de andre partene som har bidratt til fredsprosessen, og ikke minst representantene for borgerkrigens ofre.

- Ved å gi Nobels fredspris for 2016 til president Juan Manuel Santos ønsket Den Norske Nobelkomite å oppmuntre ham og alle dem som arbeider for å oppnå fred, forsoning og rettferdighet i Colombia, til ikke å gi opp, fortsatte Reiss-Andersen.

Inne i salen ventet presidentens kone og datter, begge kledd i fredshvitt, for anledningen. Presidentfruen hadde til og med fredssymbolet på kjolen.

Som vanlig var det et fullsatt Oslo rådhus, men en rekke medlemmer fra regjeringen, Stortinget, Høyesterett og andre samfunnsområder til stede.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer