Frelsesarmesoldaten Emil (94) er tidenes eldste Eurovision-deltaker

- Det er fortsatt mye jeg kan gjøre.

FOLKETS FAVORITT: Emil Ramsauer (94) og de andre medlemmene i Heilsarmee ble på lørdag stemt fram av tv-seerne som Sveits' bidrag til året Eurovision Song Contest. Foto: Salvation Army Switzerland / AFP / NTB Scanpix
FOLKETS FAVORITT: Emil Ramsauer (94) og de andre medlemmene i Heilsarmee ble på lørdag stemt fram av tv-seerne som Sveits' bidrag til året Eurovision Song Contest. Foto: Salvation Army Switzerland / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Eurovision Song Contest er kjent for å samle et stort spekter av artister med bidrag av varierende kvalitet.

Likevel har Sveits i år greid å overraske med sitt bidrag.

Tidenes eldste På lørdag ble det bestemt at de sender bandet Heilsarmee til den internasjonale Eurovision-finalen, som til neste år vil finne sted i Malmö.

Heilsarmee er en gruppe bestående av frelsesarmesoldater. Aldersforskjellen på bandmedlemmene er på hele 74 år.

Gruppas eldste er 94 år gamle Emil Ramsauer. Han blir dermed tidenes eldste deltaker i Eurovision.

Takker kona I musikkvideoen til bidraget «You and me» kan man se Ramsauer spille både elgitar og kontrabass sammen med sine yngre bandkamerater.

- Jeg har spilt musikk med Frelsesarmeen siden jeg var ti år gammel, jeg spilte i England under krigen, sier Ramsauer i et intervju som er publisert på Frelsesarmeens hjemmeside.

- Jeg er en gammel gubbe, men er bortsett fra det er alt bra, takket være min kjære kone. Vi bor fortsatt hjemme, vi har vår egen hage, det er fortsatt mye jeg kan gjøre.

Slår Buranova-bestemor Han forteller også om motivasjonen bak å bli med i sangkonkurransen.

- Noen spurte om jeg ville være med, og jeg tenkte at jeg kunne gi det et forsøk. Jeg har alltid likt å lage musikk, sier han.

- I tillegg liker jeg å bidra til å gjøre Frelsesarmeen mer kjent. Men jeg var litt redd for at dette ikke var det rette for meg - og videoopptaket ble litt mye!

Musikkvideoen til «You and me» kan du se her.

Foruten Ramsauer, består bandet av gitaristen Jonas Gygax (22), koristen Katharina Hauri (46), trombonisten Michael Sterckx (47) og vokalistene Christoph Jakob (31) og Sarah Breiter (20).

Fram til nå var fjorårets russiske deltaker Natalya Pagacheva, (74) i gruppa Buranova-bestemødrene, den eldste som har deltatt i konkurransen.

SENDER FRELSESARMEEN: Sveitserne håper kanskje på hjelp fra oven når de sender denne gjengen til årets Eurovision-finale. Foto: Salvation Army Switzerland / AFP / NTB Scanpix
SENDER FRELSESARMEEN: Sveitserne håper kanskje på hjelp fra oven når de sender denne gjengen til årets Eurovision-finale. Foto: Salvation Army Switzerland / AFP / NTB Scanpix Vis mer