Carola Häggkvist

Freser tilbake mot eksen

Den svenske artisten Carola Häggkvist går i strupen på eksmannen Runar Søgaard (53) i sosiale medier.

SLÅR TILBAKE: Carola Häggkvist holder ikke igjen da hun slår tilbake mot eksmannen Runar Søgaard. Foto: Lise Åserud / NTB
SLÅR TILBAKE: Carola Häggkvist holder ikke igjen da hun slår tilbake mot eksmannen Runar Søgaard. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det blitt skrevet opp og ned om Runar Søgaards (53) nye bok, som har fått tittelen «Gud ga oss ti bud - jeg har brutt ni av dem». I boka har han blant annet skrevet åpent om hvorfor ekteskapet til den svenske artisten Carola Häggkvist (54) tok slutt i 2000.

- For meg var ekteskapet for life, men pressen fikk det til å se ut som om bruddet var min skyld. For første gang skal hele sannheten på bordet, uttalte han til Dagbladet i anledning bokslippet.

På spørsmål om hva Häggkvist tenker om hans sannhet, svarte han:

- Det vet jeg ikke, jeg har ikke spurt. Men i og med at Carola og jeg var gallionsfigurer, føler jeg at det nå er på sin plass å være ærlig om hvorfor jeg forlot henne.

SATT UT: Carola Häggkvist gjester Skavlan, og blir satt ut når han spør om frieri. Video: NRK Vis mer

Forlaget Vigmostad & Bjørke meldte i en e-post til Dagbladet at både Carola og Jessica, hans andre kone, hadde fått forelagt delene som omhandler dem. De har ikke hatt innsigelser eller kommentarer til boka.

Samme dag som boka ble sluppet skrev Häggkvists pressekontakt at artisten hadde valgt å ikke lese boka, «av dypt personlige grunner, da tiden med ham har gjort og fortsatt gjør tilstrekkelig stor skade»

Slår tilbake

Nå slår Häggkvist, som for tida er på høstferie i Sør-Afrika med dattera Zoe, for alvor tilbake mot eksmannens bok. Det gjør hun i et innlegg på Instagram.

Det var VG som først omtalte saken.

«I drøye ti år prøvde jeg å komme ut av grepet hans, fra august 1987 til 17. januar 2000 da jeg gjorde det slutt i vår felles hage i Strömma. Det neste tiåret med et barn sammen og et samlivsbrudd, var de verste og mest smertefulle åra jeg noensinne har hatt i mitt liv», er blant det artisten skriver på Instagram.

Til Dagbladet og i boka hevder imidlertid Søgaard at det var han som gikk fra Carola i 2000, mens Häggkvist på sin side mener det var henne.

Videre i Instagram-innlegget beskriver Häggkvist det som et mirakel at hun står oppreist den dag i dag. Artisten tar også opp Søgaards andre ekteskap til Jessica Panzar i Instagram-innlegget, og hevder at Panzar nå går gjennom de samme tingene som hun selv gjorde.

«Men få forstår hva slags mann han er før de selv blir rammet, bedratt eller sveket. Hos han finnes bare makt, hevn og trusler», fortsetter hun.

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Vil se framover

Häggkvist påpeker at hun og Panzar kunne ha skrevet litt av ei bok på egen hånd, men at de heller velger å se framover.

«Men vi har hatt fullt fokus på å orke og overleve og være glade mammaer til våre barn. Slippe ham. Finne friheten og gleden igjen», heter det videre i Instagram-innlegget.

VG har vært i kontakt med Carolas management som bekrefter at hun og den andre ekskona til Søgaard står sammen i dette.

- De står samlet i alt rundt deres eksmann som dessuten er anklaget for flere økonomiske overtramp og har fått næringsforbud i Sverige, er blant det Lotta B. Waern skriver i e-posten til avisa.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Video: TV 2 og Miriam Bakkejord Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer Søgaard at han har lest ekskonas Instagram-innlegg.

- I boka har jeg fortalt om grunnen til at jeg forlot henne. Utover det omtaler jeg henne med respekt og fine ord, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Carola Häggkvists management har hittil ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer