Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Friends» endret livet til de seks skuespillerne. Slik har de klart seg siden

Tv-ekspert Mona B. Riise tror at «Friends»-suksessen delvis har stått i veien for hovedrolleinnehaverne.

DRØMMELIVET: - Noe av grunnen til at «Friends» ble så populært, var nok at vi som seere synes «Friends»-gjengen levde selve drømmelivet, sier Side2-redaktør Ingeborg Heldal. I februar samles gjengen for en to timer lang spesialepisode, 12 år etter siste sesong. Foto: NTB Scanpix
DRØMMELIVET: - Noe av grunnen til at «Friends» ble så populært, var nok at vi som seere synes «Friends»-gjengen levde selve drømmelivet, sier Side2-redaktør Ingeborg Heldal. I februar samles gjengen for en to timer lang spesialepisode, 12 år etter siste sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Onsdag kom nyheten om at «Friends»-gjengen blir å se i samme program igjen - selv om det kanskje ikke blir på den måten ihuga fans har drømt om siden 2004.

12 år etter at siste episode av den populære situasjonskomedien rullet over skjermen har nemlig alle de seks hovedrolleinnehaverne sagt ja til å stille opp i en spesialepisode, for å hylle tv-regissør James Burrows.

Episoden sendes på kanalen NBC 21. februar.

- Kan bli gøy Tv-ekspert Mona B. Riise sier at det ofte er en dårlig idé med «reunion», men hun har likevel stor tro på den kommende spesialepisoden.

- I «Friends» sitt tilfelle har alle seks skuespillerne vist at de fortsatt er gode, morsomme skuespillere, og ganske mange av dem har god smak. Jeg tror ikke at de gjør dette uten et veldig godt manus,  så dette kan bli gøy, sier hun.

Riise sier at Jennifer Aniston, som hadde rollen som Rachel, en stund var den absolutt største stjerna etter «Friends». Dette har imidlertid endret seg, mener tv-eksperten.

- Hvis man ser på det i dag har Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Courteney Cox og ikke minst Matthew Perry gjort det ganske bra siden. Jeg elsker David Schwimmer (Ross) hver gang han dukker opp, og det blir spennende å se ham som Robert Kardashian i «American Crime Story», som jeg ikke har sett ennå, sier Riise.

Ikke helt kvitt «Rachel» Hun legger til at den som har gjort det dårligst siden «Friends» er James Michael Tyler, som hadde rollen som «Gunther».

Ifølge Riise har «Friends» vært det største i karrieren til alle de seks hovedrolleinnehaverne - noe som også delvis har stått i veien for dem senere.

- Selv ikke Jennifer Aniston, som har hatt en solid filmkarriere, klarer å kvitte seg helt med Rachel-rollen.

Ble superstjerner Side2-redaktør Ingeborg Heldal gleder seg til å se «Friends»-gjengen samlet igjen.

- Siden det bare er en spesialepisode denne ene gangen, synes jeg det er en god idé, sier hun til Dagbladet.

Heldal tror at serien har betydd «alt» for de seks hovedrolleinnehaverne.

KJENT FJES: - Jennifer Aniston er uten tvil den som har beholdt størst kjendisstatus etter «Friends», mener Side2-redaktør Ingeborg Heldal. Foto: NTB Scanpix
KJENT FJES: - Jennifer Aniston er uten tvil den som har beholdt størst kjendisstatus etter «Friends», mener Side2-redaktør Ingeborg Heldal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mulig at noen av dem hadde klart å skape seg karrierer uavhengig av «Friends», men det blir jo en helt hypotetisk tanke. De ble alle superstjerner av helt vanvittige dimensjoner. Problemene oppstod jo først når de skulle forvalte karrierene sine post-«Friends».

Satset på «Joey» Siden serien la inn årene i 2004 har alle de seks skuespillerne fortsatt sin karriere innenfor tv- og filmbransjen.

Etter at «Friends» var over valgte produksjonsselskapet å satse på spinoff-serien «Joey», med Matt LeBlancs karakter i forsetet.

Men serien gikk på langt nær så godt som sitt opphav, og ble tatt av skjermen etter noen år.

Da gikk det langt bedre med serien «Episodes», som hadde premiere i 2011, der LeBlanc spiller en noe karikert versjon av seg selv.

Rollen har sikret 48-åringen flere nominasjoner til både Emmy og Golden Globe, i tillegg til én vinnerstatuett fra sistnevnte prisutdeling.

Populær Nevnte Aniston (45) har hatt en rekke filmroller siden hun portretterte Rachel Green i «Friends», og har blant annet vært å se i romantiske komedier som «Along Came Polly» og «Bruce Almighty».

Samtidig har hennes privatliv fått vel så mye oppmerksomhet.

Ekteskapet med Brad Bitt, barnløshet og giftermål har vært blant temaene som har fylt avisspalter over hele verden, og lite tyder på at interessen for Aniston vil dale i årene som kommer.

Fikk egen tv-serie Courteney Cox (51) fikk hovedrollen i komiserien «Cougar Town» i 2009, der hun spilte vinglade og nyskilte Jules fram til serien ble avsluttet i fjor.

51-åringen har datteren Coco sammen med eksmannen David Arquette, som var meget åpenhjertig da han og Cox gikk fra hverandre i 2010.

Fire år senere ble det kjent at Cox hadde funnet lykken igjen, den gang med den 12 år yngre musikeren Johnny McDaid (39), men de to skilte lag i 2015.

I år er skuespilleren aktuell i dramafilmen «Mother's Day», der hun spiller mot blant andre Susan Sarandon og Sharon Stone.

Debatt-krangel Matthew Perry spilte rollen som spøkefuglen Chandler i «Friends».

I ettertid har 46-åringen snakket ut om dopmisbruket under innspillingen av tv-serien,  og under en debatt på BBC i 2013 om samme tema havnet han i en heftig krangel.

Perry har hatt roller i både filmer og tv-serier siden «Friends», blant andre «17 igjen» der han spilte mot Zac Efron, og er for tiden aktuell i situasjonskomedien «The Odd Couple».

Giraff-stemme Som Mona B. Riise påpeker, er David Schwimmer snart aktuell i tv-serien «American Crime Story», der han skal spille rollen som Robert Kardashian - faren til Kardashian-søstrene Kim, Khloe og Kourtney. 

Schwimmer har også gitt stemme til giraffen Melman i «Madagaskar»-filmene, i tillegg til et par film- og tv-roller, blant annet som seg selv i nevnte «Episodes».

I tillegg har Schwimmer både vært produsent og regissør.

49-åringen er gift med den britiske artisten Zoë Buckman. De to har datteren Cleo Buckman Schwimmer (4) sammen.

«Smelly Cat» I fjor fikk tusenvis av Taylor Swift-fans seg litt av en overraskelse da Lisa Kudrow entret scenen som den (u)musikalske «Friends»-karakteren Phoebe, og framførte den ikoniske låta «Smelly Cat» sammen med Swift.

I et intervju fra 2014 sa Kudrow at folk alltid kommer til å se på henne som Phoebe.

- Kanskje vil de si: «Åh, du ser ut som du kan være Phoebes mor». Det er greit for meg. Det var en fantastisk person å være i ti år, sa 52-åringen den gang.

I etterkant av serien fikk Kudrow noen økonomirelaterte utfordringer:

Hennes tidligere manager, Scott Howard, mente at han hadde krav på fem prosent av inntektene hennes, også de som kom i etterkant av «Friends»-innspillingen.

Dette førte til at skuespilleren måtte punge ut med et beløp tilsvarende ti millioner norske kroner.

Ifølge IMDB er Kudrow nå aktuell i hele fire filmer og én tv-serie i 2016.