DØD: Mary Pat Gleason, som blant annet medvirket i «Friends», er død. Foto: Warner Bros
DØD: Mary Pat Gleason, som blant annet medvirket i «Friends», er død. Foto: Warner Bros Vis mer

Mary Pat Gleason:

«Friends»-skuespiller er død

Gikk bort etter lang tids sykom.

Publisert

Den amerikanske skuespilleren Mary Pat Gleason, trolig best kjent som sykehusresepsjonisten i «Friends», er død. Hun ble 70 år gammel.

Hennes bortgang blir bekreftet av manageren, som forteller at stjerna kjempet til det siste, og at hun gikk bort som følge av kreft for to dager siden, ifølge Variety.

MANGE ROLLER: Her var Mary Pat Gleason sammen med Regina King og Hilary Duff i «A Cinderella Story». Foto: NTB Scanpix
MANGE ROLLER: Her var Mary Pat Gleason sammen med Regina King og Hilary Duff i «A Cinderella Story». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Her til lands vil nok mange huske henne for scenen i en episode av «Friends», «The One With George Stephanopoulos», hvor Ross Geller, spilt av David Schwimmer, må på sykehus etter å ha fått en ishockeypuck i ansiktet.

Den heller lite behjelpelige resepsjonisten gjør fint lite for å ta pasientene godt imot.

Dette er imidlertid langt ifra det eneste Gleason har gjort seg bemerket i. Hun har medvirket i en rekke filmer og serier, blant annet «A Cinderella Story», «Mom», «Full House» og «Fan Girl».

POPULÆR: «Og nå er vi Instagram FRIENDS også. Hei Instagram», skriver den amerikanske stjerna Jennifer Aniston på bildedelingstjenesten. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Hylles

Skuespilleren ble født i Lake City i Minnesota i 1950, og startet sin karriere i 1982 med en rolle i såpeoperaen «Texas» hos NBC. I ettertid spilte hun rollen som Jane Hogan i «The Guiding Light», som ga henne en Emmy som en av forfatterne bak serien.

Skuespiller Ron Fassler minnes Gleason som en som var mye mer enn en fantastisk skuespiller.

«Hun var noe for seg selv. Så omsorgsfull, så morsom og så deilig å være i nærheten av, at jeg synes det er vanskelig å forestille meg en verden uten hennes skinnende tilstedeværelse og smilende ansikt», skriver Fassler blant annet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer