Matthew Perry:

«Friends»-stjerna røper ukjent fortid med Canadas statsminister: - Vi banket ham opp

Skuespilleren kom med flau avsløring hos Jimmy Kimmel.

IKKE STOLT: Skuespiller Matthew Perry avslører at han banket opp Justin Trudeau (t.h.), som nå er Canadas statsminister, da de gikk på samme barneskole. Foto: NTB scanpix 
IKKE STOLT: Skuespiller Matthew Perry avslører at han banket opp Justin Trudeau (t.h.), som nå er Canadas statsminister, da de gikk på samme barneskole. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justin Trudeau (45) har fått massiv oppmerksomhet etter at han ble valgt til Canadas 23. statsminister i november 2015. Både for den framtidsretta politikken sin, og for utseendet sitt.

Han er landets nest yngste statsminister noensinne, og nettstedet Hottest Heads of State har utpekt ham til verdens kjekkeste statsleder. Han har også fått omtale for sin bare overkropp og hvordan han tilsynelatende sjarmerte Ivanka Trump (35) i senk.

Da «Friends»-skuespiller Matthew Perry (47) gjestet talkshowet til Jimmy Kimmel (49) denne uka, kunne Perry imidlertid avsløre at Trudeau ikke sto høyt i kurs hos ham som barn.

FORTSATT AKTIV: Matthew Perry har hatt en aktiv karriere etter «Friends», her under en premiere for TV-serien «The Kennedys After Camelot». Foto: Mario Anzuoni / NTB Scanpix
FORTSATT AKTIV: Matthew Perry har hatt en aktiv karriere etter «Friends», her under en premiere for TV-serien «The Kennedys After Camelot». Foto: Mario Anzuoni / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er forferdelig

Etter at Kimmel har brakt på bane at Perry gikk på samme skole som Trudeau i barndommen, røper tv-stjerna at en gammel skolekamerat minnet ham på at de to faktisk banket opp Canadas statsminister da han var liten.

- Jeg skryter ikke av dette, dette er forferdelig. Jeg var en dum unge, sier Perry i tv-intervjuet, ifølge The Guardian.

Han legger til at han og kompisen gikk i femteklasse, mens Justin Trudeau gikk et par år under dem.

Tar av: Statsminister i Canada, Justin Trudeau, blir hyllet på internett etter dette håndtrykket med Donald Trump. Se hvorfor i videoen. Video: CNN / Redigering: Gaute Berg Næss Vis mer

- Vi banket ham opp sammen. Jeg tror han var veldig god i en eller annen sport som vi ikke var gode i, så det var av ren sjalusi, forklarer skuespilleren.

På denne tida var Trudeaus far, Pierre Trudeau, statsminister i Canada. Matthew Perry bedyrer at dette neppe hadde å si for at de banket opp Trudeau junior.

- Jeg tror ikke det var grunnen til at vi banket ham opp. Jeg tror han var den eneste ungen på skolen vi kunne banke opp, legger han til.

Mora jobbet for Trudeaus far

Matthew Perry ble født i delstaten Massachusetts i USA, men flyttet til Canada sammen med sin mor, Suzanne Marie Morrison, etter at foreldrene hans ble skilt. Der vokste han opp i Ottawa, hvor statsministeren og hans familie også holdt til.

Både Perry og Trudeau gikk på barneskolen Rockcliffe Park, som ifølge The Guardian ligger i et av de mest velstående nabolagene i den kanadiske hovedstaden.

Hollywood-stjernas mor jobbet for det liberale partiet, og til slutt ble hun faktisk pressesekretær for statsminister Pierre Trudeau.

Hvorvidt mora var ansatt hos statsministeren da Perry og kompisen banket opp sønnen hans, kommer ikke fram i «Jimmy Kimmel Live!»-intervjuet.

Imidlertid nevner Perry at han aldri har snakket med Justin Trudeau om hendelsen - og den kanadiske statsministerens kontor har ingen kommentar til skuespillerens utsagn.

Alkoholproblemer

Etter å ha tilbrakt mye av oppveksten i Ottawa, flyttet 15 år gamle Perry tilbake til USA - nærmere bestemt til Los Angeles - for å forfølge skuespillerdrømmen.

INTERVJU: Matthew Perry gjør for tiden flere intervjuer i anledning «The Kennedys After Camelot». Her gjester han talkshow-stjerna Graham Norton. Foto: NTB Scanpix
INTERVJU: Matthew Perry gjør for tiden flere intervjuer i anledning «The Kennedys After Camelot». Her gjester han talkshow-stjerna Graham Norton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fikk sin første vesentlige rolle i TV-serien «Second Chance», som senere byttet navn til «Boys Will Be Boys». Det store gjennombruddet kom med rollen som «Chandler Bing» i braksuksessen «Friends».

I hovedrollene finner vi også Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Courtney Cox, Lisa Kudrow og David Schwimmer. For mange av dem var rollene deres i humorserien selve startskuddet for karrieren deres.

Den enorme suksessen kom med alkohol- og dopmisbruk for Perry. Han har flere ganger snakket åpent om avhengigheten.

– Jeg hadde et stort problem og jeg klarte ikke å stoppe. Til slutt ble ting så ille at jeg ikke kunne gjemme det lenger. Alle visste det, har han tidligere sagt til People.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer