Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ingvill Måkestad Bovim:

Friidrettsstjerna gravid for andre gang: - Ferdinand ser frem til endelig å bli storebror

 Avslørte nyheten på bloggen søndag formiddag.

GRAVID: Søndag avslørte den 35 år gamle friidrettsstjerna, Ingvill Måkestad Bovim, at hun venter sitt andre barn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GRAVID: Søndag avslørte den 35 år gamle friidrettsstjerna, Ingvill Måkestad Bovim, at hun venter sitt andre barn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Søndag avslørte friidrettsstjerna , Ingvill Måkestad Bovim (35), at hun er gravid med barn nummer to, fire år etter at hun fødte førstemann, Ferdinand.

Den gledelige nyheten delte Bovim på sin egen blogg.

- Ja, du har gjetta riktig. Ein liten baby koser seg i magen min. Ferdinand ser frem til å endelig bli storebror. Pappaen er veldig stolt. Eg nyter å kjenne mye liv i magen og smiler på hver løpetur, skriver hun på bloggen.

Store nyheter på bloggen! Ingvill.blogg.no #byttut #gravid #pregnant #morethanhalfwaythere #linkinbio

Et innlegg delt av Ingvill Måkestad Bovim (@runingvill)

Måkestad Bovim er gift med tidligere OL-seiler Frode Bovim (39).

I 2012 var Bovim med i OL i London, men fire år etter klarte hun ikke å kvalifisere seg til Rio. Denne gangen hadde hun store planer om å kvalifisere seg til OL i London i august i år, men nå venter det heller noe bedre.

- I årene mellom OL har vi i friidrett store mesterskap med like høy kvalitet som OL, både VM og EM. Eg hadde virkelig sett frem til VM i London i august i år, men no venter noe endå bedre ukene etter, skriver hun.

EM-FINALE: Bovim i EM-finalie i Amsterdam på 1500 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EM-FINALE: Bovim i EM-finalie i Amsterdam på 1500 meter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Videre avslører 35-åringen at hun allerede er over halvveis i graviditeten, men at det ikke setter noen stopper for treningen.

- Over halvvegs i graviditeten puster eg meir, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering. Sist graviditet gjorde bare godt for kropp (spesielt mine belastede heler og akilleser) og sjel. Å få Ferdinand har vært det største i våre liv og har berika meg og gjort meg til ein bedre løper.

Skulle egentlig vente med barn

I 2013, etter at friidrettsstjerna ble gravid for første gang, fortalte hun i et tidligere intervju med Dagbladet at hun hadde planer om å vente med neste barn til etter OL i Rio i 2016.

Men slik ble det altså ikke.

Kort tid etter avslørte hun nemlig til «SATS Magasin» at det sist gang ikke tok så lang tid fra hun ble skadet, til hun ble gravid:

- Jeg har alltid vært familiekjær og har ønsket meg barn, men man vet aldri hvordan det blir å komme tilbake til toppidretten etter en graviditet. Derfor var planen å vente noen år. Da jeg ble skadet fikk jeg imidlertid muligheten til å revurdere planene. Tror jeg vurderte muligheten for å få barn i omtrent en halv dag før jeg ble gravid, sa Odda-jenta til treningssenterkjedens eget magasin.

Da Bovim for fire år siden avslørte at hun skulle bli mamma for første gang, delte hun også den gang nyheten over bloggen.

«Sju uker igjen. No kjenner eg at eg er gravid. Litt slitsomt å bøye seg ned for å knyte skoene ettersom magen kommer i veien og eg har hatt ein del kynnere som eg må ta hensyn til. Frode sier; du må bare gjøre alt i et litt roligere tempo. Men det er lettere sagt enn gjort når eg er vant til å holde oppe et ganske høyt tempo ...» skrev hun den gangen.