Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Frank Løke:

Frir til «Skal vi danse» i Danmark: - Klar for å gjøre absolutt alt

Frank Løke (38) er positiv til dansecomeback hos naboene i sør.

DANSELØVE: Frank Løke er villig til å krysse landegrensen for å fortsette danseeventyret. Her fra premiereprogrammet til norske «Skal vi danse» tidligere i høst, sammen med dansepartner Tone Jacobsen. Foto: TV 2
DANSELØVE: Frank Løke er villig til å krysse landegrensen for å fortsette danseeventyret. Her fra premiereprogrammet til norske «Skal vi danse» tidligere i høst, sammen med dansepartner Tone Jacobsen. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige ukes stunt på «Skal vi danse» fikk store konsekvenser for den tidligere håndballspilleren Frank Løke (38), som endte opp med å miste plassen sin i den populære dansekonkurransen på TV 2.

Det var etter å ha stilt opp særs lettkledd på direkten, uten å varsle produksjonen eller andre medvirkende på forhånd, at Løke ble kastet ut av programmet etter en helhetsvurdering hos kanalen.

Sagaen om Løkes skandaleombruste «Skal vi danse»-deltakelse har, i tillegg til å få mye oppmerksomhet her til lands, vekket interesse utenfor landegrensene.

Åpner for comeback i sør

Særlig danske Se og Hør har overvåket saken, og digitalredaktør Michella Meier-Morsi kunne tidligere denne uken fortelle til Dagbladet at Løkes stunt er noe de aldri har sett maken til i den danske versjonen av programmet.

Hun ønsker gjerne å se Frank Løke i «Vild med dans», som programmet heter i Danmark.

- At han tør å kjøre sitt løp fullt ut i et gammelt program som «Skal vi danse», er både befriende og forfriskende, sa hun.

Danske Se og Hør har seinere tatt kontakt med Løke for å høre om han faktisk kunne tenkt seg å ta turen nedover, hvis et nytt «Skal vi danse»-tilbud dukker opp.

SER VI HAM I DANMARK?: Frank Løke takker gjerne ja til å delta i danske «Skal vi danse», hvis muligheten dukker opp. Foto: Skjermdump av Seoghør.dk
SER VI HAM I DANMARK?: Frank Løke takker gjerne ja til å delta i danske «Skal vi danse», hvis muligheten dukker opp. Foto: Skjermdump av Seoghør.dk Vis mer

- Det ville vært helt overlegent. Jeg fikk jo ikke avsluttet dansen i Norge. Det hadde vært utrolig gøy å komme til Danmark og fullføre det, sier han til bladets nettsted.

Har store planer

Løke forteller samtidig at han hadde en rekke stunts planlagt for programmene her hjemme, og at han er villig til å ta med seg planene til Danmark.

- Jeg hadde planer om å komme brennende inn på scenen. Jeg skulle komme flyvende. Jeg hadde mange ideer, forteller han, og legger til:

- Jeg er klar for å gjøre absolutt alt.

Løke har for lengst innrømmet at han stilte på parketten i Borat-truse uten å ha varslet produksjonen, dansepartner Tone Jacobsen eller andre medvirkende.

Torsdag tok saken imidlertid en ny vending, da sistnevnte innrømmet at hun hadde hatt en finger med i spillet - i det som skjedde i etterkant av stuntet.

Helt siden Løke ble kastet ut har han nemlig hardnakket påstått at han og dansepartneren ble enige om at hun skulle spille en «offerrolle» for å skape medieblest.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

- Var såret

Overfor TV 2 krøp Jacobsen torsdag til korset og innrømmet at hun og partneren la en hemmelig strategi: Løke skulle gjennom uken jobbe for å vinne dansepartneren og det norske folk tilbake.

Det skulle bli en tematikk gjennom den kommende uka, og ende opp i dansenummeret førstkommende lørdag, fortalte hun til kanalen.

I mellomtida stilte altså Jacobsen opp på intervjuer der hun sa at duoen måtte jobbe for å bli venner igjen, men at hun fortsatt vurderte å trekke seg.

- Det var jo sant også. Jeg var såret, og vurderte time for time om jeg skulle fortsette eller gi opp. Det handlet aldri om å fremstille meg selv som et offer. Det handlet om å bidra til at Løke fikk mer sympati. Det ble en del av jobben min for å redde skinnet hans, sa Jacobsen til TV 2.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!