Andrea Sveinsdottir fra «Paradise Hotel»

Friskmeldt fra «sex­sykdommen»: - Har vært mye vondt

«Paradise»-Andrea har jobbet hardt for å komme tilbake til «normalen».

FRISKMELDT: Andrea Sveinsdottir har slitt med vaginisme siden i sommer, og forteller nå at hun er på bedringens vei. Reisen dit har ikke vært helt uproblematisk. Foto: Ole Johannes Ferkingstad
FRISKMELDT: Andrea Sveinsdottir har slitt med vaginisme siden i sommer, og forteller nå at hun er på bedringens vei. Reisen dit har ikke vært helt uproblematisk. Foto: Ole Johannes Ferkingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste månedene har to tidligere «Paradise Hotel»-deltakere skapt overskrifter her til lands.

Ikke på grunn av hard festing, sexskandaler eller regelbrudd, slik mange av deres forgjengere har sørget for, men fordi de har valgt å være åpne om en sjelden sykdom. Sofie Nilsen (23) og Andrea Sveinsdottir (23) lider begge av såkalt vaginisme.

Lidelsen kjennetegnes av ufrivillige sammentrekninger i bekkenbunnsmuskulaturen, som lukker vagina. Samleie kan derfor oppleves svært ubehagelig, og i enkelte tilfeller er det ikke mulig å føre verken en finger eller bomullspinne inn i skjeden.

Det er derimot mulig å bli frisk. I et nytt innlegg på bloggen avslører Sveinsdottir at hun nå går bedre tider i møte.

Svært sjelden

Først og fremst - før vi går videre med Sveinsdottirs historie - er det greit å ha noen fakta på bordet. Ifølge NHI er det anslått at 0,5 til en prosent av befolkningen blir rammet av den sjeldne underlivssykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer