Carina Dahl:

- Friskmeldt

Nå kommer artisten med en oppdatering på stemmetrøbbelet.

STEMMETRØBBEL: Carina Dahl begynte å slite med stemmetrøbbel på tampen av fjoråret. Nå forteller hun at hun er friskmeldt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STEMMETRØBBEL: Carina Dahl begynte å slite med stemmetrøbbel på tampen av fjoråret. Nå forteller hun at hun er friskmeldt. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er artist Carina Dahl (37) aktuell i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», der hun og flere andre kjente fjes skal prøve å bli «den beste versjonen av seg selv» med militær hjelp.

Kjendisene har måttet kjempe seg gjennom en rekke utfordringer i konkurransen, som har vært både fysisk og psykisk krevende. Dahl fikk blant annet kjenne på mye stress og følelser, da hun noen episoder tilbake klarte å smelle hjelmen i leppa og fikk et blodig kutt.

Etter endt innspilling tok ikke utfordringene slutt for artisten.

I januar delte 37-åringen på sosiale medier at hun hadde slitt med stemmetrøbbel, og fortalte at legene hadde funnet en cyste på stemmebåndet hennes.

Fenriken setter lagkameratene på plass etter at Thomas Hayes kollapser. Da får Carina Dahl nok. Video: TV 2 / Luna Lea, Rød Løper. Reporter: Thea Hope, Rød Løper. Klipp: Celina Morken, Rød Løper. Vis mer

- Ikke så lett

Da Nettavisen møtte henne i februar under premierefesten for «Kompani Lauritzen», fortalte hun at hun trolig må gjennom en operasjon hvis stemmen ikke blir bedre av seg selv.

Men med en full timeplan framover, blir det ikke med det første, ifølge artisten.

- Nå har jeg jo prøvd å kjøre litt logopedøvelser og stemmehvile og sånt, så får vi håpe at den trekker seg tilbake. Hvis ikke må jeg operere, og da har jeg fått beskjed om at jeg må holde kjeft i to måneder. Og lykke til med det, sa hun overfor avisa.

KONSERT: Carina Dahl under Allsang på Grensen i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KONSERT: Carina Dahl under Allsang på Grensen i fjor sommer. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Til avisa fortalte hun at hun rett og slett ikke vil få tid til en operasjon i år, med tanke på en fullstappet sommer med festivaloppdrag. Derfor vil hun i første omgang satse på god hjelp hos logoped i håp om at stemmen bedrer av seg selv.

- Det er ikke så veldig lett, for jeg har en litt særegen greie, på en måte. Men jeg gjør masse rare øvelser og lærer meg å snakke på en mer skånsom måte, fortsatte hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Carina Dahl, som opplyser at hun i dag er helt frisk.

- Heldigvis er jeg helt friskmeldt nå etter å ha gått hos en veldig god logoped og tatt veldig mye hensyn. Så nå er jeg superklar for å spille konserter fremover! Helt frisk er jeg. Takk gud for det.

Artistansvarlig Kathrine Sæten Eliassen pepper opp Carina Dahl før operasendingen. Video: NRK, «Tett på stjernene» Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer