REDDENDE ENGEL: Kristen Bell er værfast i Florida. Orkanen er i morgentimene søndag norsk tid i ferd med å treffe Florida, og tiden begynner å renne ut for de som ennå ikke har evakuert fra området. På tross av at situasjonen er kjip, fikk den et positivt utfall for Bell - som reddet en hel familie. Foto: NTB scanpix
REDDENDE ENGEL: Kristen Bell er værfast i Florida. Orkanen er i morgentimene søndag norsk tid i ferd med å treffe Florida, og tiden begynner å renne ut for de som ennå ikke har evakuert fra området. På tross av at situasjonen er kjip, fikk den et positivt utfall for Bell - som reddet en hel familie. Foto: NTB scanpixVis mer

Kristen Bell reddet familie under orkanen:

«Frozen»-stjerna havnet midt i orkanen. Så fikk hun en telefon fra kollegaen: - Du reddet familien min

Kristen Bell reddet «Frozen»-kollegaens familie fra orkanen.

(Dagbladet): Orkanen Irma er for øyeblikket i ferd med å slå innover Florida, og akkurat nå er 170 000 hjem og forretninger uten strøm. Vinden er blitt målt til hastigheter på opptil 190 kilometer i timen i Florida Keys, melder AP.

Orkanen har allerede terrorisert blant annet Cuba med kraftige vindstyrker. Myndighetene har anbefalt over 5,6 millioner mennesker å evakuere deler av staten, spesielt de sørlige områdene ved kysten.

Flere har flydd vekk fra området, mens enkelte barrikaderer seg inne på hoteller og i hus. Filmstjerna Kristen Bell er blant disse. Hun var i Orlando i forbindelse med en filminnspilling, og rakk ikke å komme seg vekk fra staten før det var for seint. Hun har likevel klart å gjøre noe godt ut av situasjonen.

Hjalp kollega

Bell er kjent fra blant annet «Veronica Mars», «Bad Moms», og som stemmen i «Gossip Girl», men for den yngre garde huskes hun kanskje spesielt godt for «Frozen». Hun hadde stemmen til karakteren Anna i den engelske versjonen, og spilte mot Elsa-dubber Idina Menzel - en stor Broadway-stjerne.

Ifølge The Huffington Post bor Bell på Walt Disney World Swan and Dolphin-hotellet i helga, mens hun venter på at orkanen skal passere forbi. Det i seg selv er ganske udramatisk. Selv om hun i prinsippet bare skulle slappe av på hotellet med produksjonen, har én god gjerning nå sørget for at hun hylles.

«Frozen»-kollega Josh Gad, som er stemmen til Olaf i den populære filmmusikalen, fikk nemlig hjelp av Bell da han og familien ikke hadde noe sted å dra.

- Kristen reddet bokstavelig talt foreldrene mine og hele familien min fra Irma i kveld, skriver han i en lang melding på Instagram, som fortsetter slik:

- Da de ble strandet i Florida, sørget hun for at de fikk rom på hotellet hennes i Orlando. På den måten reddet hun dem, mine brødre, min svigersøster, niese og nevø. Det finnes få som er som denne jenta, skriver Gad i meldingen.

Innlegget har fått tusenvis av likerklikk, og har blitt omtalt av flere store internasjonale medier som en liten gladsak mitt oppi all elendigheten. I kommentarfeltet under bildet på Instagram er det flere som hyller handlingen, mens enkelte poengterer at de synes det er gøy at de to har jobbet sammen på «Frozen».

- Tusen takk, Kristen. Du er virkelig en engel, avslutter Gad innlegget.

Gad blir i november å se i en ny «Frozen»-spin off, der karakteren Olaf får sin egen kortfilm. Den skal vises foran Disneys nye animasjonsfilm «Coco». Det er også ventet at det kommer en oppfølger av den populære, norskinspirerte filmen i 2019.

Kommer nye sanger

Filmen «Frost» hadde premiere jula 2013, og er en av de mest innbringende animasjonsfilmene i verdenshistorien. Det er dermed knyttet store forventninger til oppfølgeren.

Traileren til «Olaf's Frozen Adventure» viser også at det er duket for minst én helt ny sang fra de populære karakterene Anna og Elsa, som de siste åra har fått barn (og voksne) over hele verden til å synge med til sangen «Let it go».

TREKKER TURISTER? Disney, Visit Norway og Norwegain samarbeider om å trekke «Frost»-turister til Norge. Video: Norwegian Vis mer Vis mer

Filmen har hentet sin inspirasjon fra norske fjorder og fjell, i tillegg til at handlingen er inspirert av H.C Andersens eventyr om «Snedronningen».

Research-teamet til Disney sendte en gjeng til Norge for å finne inspirasjon, og både interiør og kostymer ble derfor sterkt inspirert av ting teamet fra Disney kom over, deriblant en tapet de fant på et eldresenter i Trondheim.

Depresjon

Til tross for at Bell ofte spiller lystige og glade roller, som Anna i den snøkledde animasjonsmusikalen, har hun hatt det tungt rent privat. I fjor avslørte hun at hun sliter med depresjoner, og har gjort det hele livet.

KORTFILM: «Olaf’s Frozen Adventure» er en kortfilm om snømannen Olaf fra suksessen «Frozen». Filmen kommer i november 2017. Video: Disney Vis mer

- Jeg sleit veldig med angst og depresjon. Det er en ubalanse i serotonin (kjemisk stoff, red.anm.) i familien vår, sa hun ifølge Us Magazine, og la til at moren og bestemoren hadde samme problemer.

- Moren min er sykepleier og kjente igjen symptomene sine. Da jeg var 18 år sa hun til meg: «Hvis du begynner å føle at det ikke er noe lys rundt deg og du er lammet av frykt, så har du det samme».

Redningen for Bell ble medisinering fra en tidlig alder.

- Jeg er en boblende og glad person, men jeg sjekker hvordan jeg har det innimellom, har hun uttalt.

Bell er gift med skuespiller Dex Shepard og har to døtre.