Frp-politiker hardt ut mot Karpe Diem-låt: - Dette svineriet er bygget på hat

Peter Myhre mener rapduoen går langt over streken.

IKKE FORNØYD: Frp-politiker Peter Myhre (innfelt) mener Karpe Diems nye låt ikke er musikk. Foto: Bonnier Amigo, NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Frp-politiker Peter Myhre (innfelt) mener Karpe Diems nye låt ikke er musikk. Foto: Bonnier Amigo, NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter flere år uten musikkutgivelser, er rap-duoen Karpe Diem er tilbake for fullt.

I dag slapp oslogutta blant annet musikkvideoen til den ferske låta «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din», og ikke ulikt Karpe Diem inneholder teksten en rekke politiske budskap.

Asyl- og flyktningpolitikken får god plass, der særlig én mann får passet sitt påskrevet. I en sekvens med Chirag Rashmikant Patel (31) blir justisminister og Frp-politiker Anders Anundsen kalt «feig».

- Svineri Både låta og Anundsen-sekvensen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier i dag - på godt og vondt.

Frp-politiker Peter Myhre rettet tidligere i dag sterk kritikk mot teksten i et Facebook-innlegg:

«Dette er ikke musikk, ikke en gang en låt. Det er et tåpelig og forkvaklet politisk innlegg forkledt som en låt. «Musik ska byggas utav glädje,» sang Lill Lindfors på 1970-tallet. Dette svineriet er bygget på hat, og det er det stikk motsatte.»

Den krasse kommentaren har nådd mange Facebook-brukere i ettermiddag, og diskusjonene er mange.

- Går over streken Til Dagbladet sier Myhre at han står fast på sitt:

- Disse herrene har jo åpenbart lagt Frp for hat. Forrige gang rappet om å brenne FpU-medlemmer (låta «OK» fra fra 2008, journ.amn), nå er det justisministeren de skjeller ut.

Myhre mener låta er er et politisk statement, pakket inn i rap.

- De dekker over dette som kunst. Jeg mener det er en feil måte å opptre på. Karpe Diem har for lengst gått over streken, det hadde aldri vært tillatt å holde på slik i en politisk debatt.

- Dette er rett og slett politikk. Ikke musikk, sier politikeren.

Kommende prosjekt Dagbladet har vært i kontakt med Karpe Diems pressekontakt, Trine Jacobsen.

Hun er gjort kjent med kritikken fra Myhre, og forklarer at verken hun eller Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid har anledning til å kommentere saken.

«Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» er en del av Karpe Diems kommende prosjekt «Heisann Montebello», som lanseres i morgen.

Forrige gang Oslo-duoen utga musikk var i 2012 med albumet «Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor og Far i døden». Albumet fikk strålende anmeldelser, blant annet i Dagbladet med terningkast 5.