Frykter at sjakkpresidenten røpet statshemmeligheter til romvesener

Nå kreves det at Russlands president, Dimitri Medvedev, etterforsker Kirsan Ilyumzhinov.

SJAKKPRAT: Her sitter presidenten i det internasjonale sjakkforbundet, Kirsan Ilyumzhinov (til venstre), sammen med den tidligere verdensmesteren Veselin Topalov. Nå krever en russisk dumarepresentant at Ilyumzhinov blir etterforsket etter angivelig ha truffet på romvesener utenfor leiligheten sin. Foto: SCANPIX/AP Photo
SJAKKPRAT: Her sitter presidenten i det internasjonale sjakkforbundet, Kirsan Ilyumzhinov (til venstre), sammen med den tidligere verdensmesteren Veselin Topalov. Nå krever en russisk dumarepresentant at Ilyumzhinov blir etterforsket etter angivelig ha truffet på romvesener utenfor leiligheten sin. Foto: SCANPIX/AP PhotoVis mer

||| (Dagbladet):  I et tv-sendt intervju den 26. april hevdet presidenten i det internasjonale sjakkforbundet, Kirsan Ilyumzhinov (48), at han for tretten år siden tilbragte flere timer i selskap med romvesener i leiligheten sin i Moskva, skriver BBC News.

Han forklarte at han var i ferd med å sovne da han hørte stemmer fra balkongen. Da han gikk ut for å sjekke hva som foregikk, så han et halvgjennomsiktig rør med menneskeaktige vesener i gule romdrakter som var kommet til jorda for å samle inn prøver.

- Jeg blir ofte spurt om hvilket språk jeg kommuniserte med dem på. Vi brukte muligens tankeoverføring, sa han under intervjuet på den russiske tv-kanalen Channel One, ifølge The Moscow Times.

- Må etterforskesNå krever dumarepresentanten Andre Lebedev at Russlands president, Dimitri Medvedev, skal etterforske Kirsan Ilyumzhinovs angivelige utenomjordiske besøk.

For Ilyumzhinovn er ikke bare president i det internasjonale sjakkforbundet, han er også president i den russiske delstaten Kalmykia.

Romvesen-rettningslinjeDet er imidlertid ikke bare Ilyumzhinovs lederegenskaper som Lebedev mener Medvedev bør granske. Han frykter også at sjakkpresidenten har røpet statshemmeligheter og hemmelige detaljer rundt embetet sitt under nærkontakten med romvesene.

Dumarepresentanten har nå skrevet et brev til president Medvedev hvor han spør om det er noen offisielle rettningslinjer for hva russiske embedsmenn skal foreta seg hvis de blir kontaktet av romvesener.

Han mener også at romvesenbesøket - hvis det ikke er en dårlig spøk - var av så stor stor historisk betydning at Ilyumzhinov skulle meldt fra om det med en gang.

President Medvedev har hittil nektet å kommentere saken.

SjakkvalgIlyumzhinov har vært president i delstaten Kalmykia siden 1993, og president i det internasjonale sjakkforbundet siden 1995.

Nå tror imidlertid russiske eksperter at den ekstrentiske delstatspresidentens politiske karriere er over, ifølge The Moscow Times.

Det spøker også for Ilyumzhinovs presidentskap i det internasjonele sjakkforbundet. I september er det gjenvalg, og tidligere verdensener Anatolij Karpov stiller som motkandidat - med støtte fra blant andre sjakkforbundene i USA, Tyskland, Frankrike og Spania.

Det norske sjakkforbundet har ikke ikke støttet noen av kanditaturene offisielt, men Magnus Carlsen har ifølge Nettavisen uttalt at han holder Karpov som sin favoritt.

KREVES INNBLANDET: Russlands president, Dimitri Medvedev. Foto: SCANPIX/AP Photo/RIA-Novosti, Dmitry Astakhov
KREVES INNBLANDET: Russlands president, Dimitri Medvedev. Foto: SCANPIX/AP Photo/RIA-Novosti, Dmitry Astakhov Vis mer