Britney Spears

- Frykter faren

Det kom harde påstander fra Britney Spears advokat i retten i Los Angeles tirsdag.

FAR OG DATTER: James Spears og Britney Spears. Foto: AP
FAR OG DATTER: James Spears og Britney Spears. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det vært mye snakk om popprinsessa Britney Spears (38) og hennes mentale helse. Gjennom deler av 2020 har nemlig hennes vergemål vært i fokus, med flere runder i retten.

Nå hevder Britney Spears' advokat at hun frykter faren sin og ikke vil fortsette karrieren så lenge han har makt over den.

Det sa advokat Samuel D. Ingham i retten i Los Angeles tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Redd

Dommer Brenda Penny har ifølge AP avslått ønsket om å suspendere hennes far, James Spears (68), fra sin sentrale rolle i vergemålet som har kontrollert sangerens liv og karriere i 12 år.

Samtidig sa dommeren seg villig til å vurdere dette i framtidige begjæringer, som advokaten planlegger å sette i gang med.

- Min klient har informert meg om at hun er redd for sin far. Hun vil ikke opptre igjen om hennes far bestemmer over karrieren hennes, sa Ingham til dommeren.

James Spears' advokat, Vivian Lee Thoreen, argumenterte med at hennes klient har håndtert vergemålet godt og at Spears har gått fra å være i gjeld til å være verdt over 60 millioner dollar.

- Jeg mener det ikke er et eneste bevis som støtter suspensjon av min klient, sa hun i retten.

Ingham hevdet også at far og datter ikke har snakket sammen på lenge, mens Thoreen anklaget advokaten for å ha forhindret kontakt mellom de to.

Dommeren godkjente derimot at bedriftsforvalteren Bessemer Trust vil dele vergemålet med hennes far, noe sangeren selv har bedt om.

ØNSKER BRITNEY TILBAKE: Jason Alexander, Britney Spears eksmann, deltok i en #FreeBritney-protest tidligere denne uka. Video: AP Vis mer

Omstridt vergemål

Helt siden de store mediestormene i 2008 har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål. I første omgang var vergemålet bare ment å være midlertidig, men løsningen ble etter hvert permanent.

Vergemålet, og valg av verge, har lenge vært svært omstridt, og har vært mye av grunnen til fansens bekymring. De stoler nemlig ikke på at faren har datteras helse i tankene, men hevder heller at han fokuserer på penger og karriere.

Vergemålet har gitt James Spears fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og spørsmål knyttet til psykisk helse. Advokaten Andrew Wallet ble gjort til medverge, for å passe på sangerens økonomi.

I september i fjor ble det imidlertid besluttet i retten at faren ikke lenger skulle være verge for noe annet enn datteras økonomi. Beslutningen kom etter at han selv søkte om å bli fjernet fra vervet som følge av personlig sykdom. Da var det Jodi Montgomery som ble 38-åringens verge.

Planen var at Britneys far skulle tre tilbake inn i rollen som sangerens verge i slutten av august, men bare noen uker i forveien kom det fram at sangeren ikke har noe ønske om dette. Ifølge rettsdokumentene ønsker heller ikke Britney at faren skal håndtere økonomien hennes.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer